PUS Bavšica – O nas

PUS Bavšica je glavno središče Planinske zveze Slovenije za usposabljanje svojih strokovnih kadrov. Tu se kalijo planinski vodniki, mentorji planinskih skupin, mladinski voditelji in še mnogi drugi. Gorsko okolje s številnimi brezpotji različnih zahtevnosti predstavlja odličen učni poligon za željne znanja o planinstvu in z njim povezanimi dejavnostmi.

V začetku so v Bavšici potekali le tečaji za prostovoljne vodnike PZS in mentorje planinske vzgoje, sčasoma se je vedno več različnih akcij Planinske zveze Slovenije organiziralo v Bavšici. Tako smo do danes poleg zgoraj naštetih gostili že markaciste, varuhe gorske narave, turne kolesarje in orientaciste.

Središče je torej last Planinske zveze Slovenije, z njim pa ob pomoči strokovne službe že od samega začetka upravlja njena Mladinska komisija. Poleg tečajev v njej potekajo tudi različni tabori, tako domače zveze kot planinskih društev. Koča je tudi na razpolago za najem, pogoj pa je, da v njej potekajo izobraževalne vsebine, saj je osnovno poslanstvo tega središča planinsko usposabljanje.