PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 27. marec 2015 ob 00:00

Družinski planinski vodnik Gorski škrat te vabi v hribe

Vodnik opisuje 30 izletov v hribe v okolici Ljubljane, vsakemu izletu pa je dodana pobarvanka, ki prikazuje planinsko kočo ali pa cerkev na vrhu hriba.
Ljubljana je mesto, ki je obkrožena s številnimi nižjimi vrhovi, ki so priljubljen cilj pohodnikov in ostalih rekretivcev. Zaradi nižjih nadmorskih višin, le redkokateri vrh preseže magičnih 1000 m, in ugodnega dostopa do izhodišča pa so idealen cilj tudi za mlade mlade družine. Na večini od teh vrhov lahko z vrha občudujemo čudovit razgled na Kamniško-Savinjske Alpe, Karavanke in Julijske Alpe ali pa na polhograjce, škofjeloške hribe, vrhove nad Primorsko ter na zahodne obronke Posavskega hribovja.
 
Gorski škrat te vabi v hribe je tudi edini družinski planinski vodnik, ki je hkrati tudi planinski dnevnik in pobarvanka, saj opis vsakega cilja spremlja še pobarvanka - 30 vrhov in 30 pobarvank za najmlajše navdušence nad grizenjem kolen med hojo v klanec. Vsak vrh je opremljen s točnim opisom izhodišča, predvidenim časom hoje ter z zemljevidom in ostalimi podatke. Vsakemu posameznemu izletu je poleg pobarvanke dodan tudi prostor za žige.
 
Dodatno pomoč pri pripravi na izlet pa najdete na aplikaciji za Android in iOS.
 
Napisan je v slovenskem in angleškem jeziku in kot takšen primeren tudi za tujce.
 
Gorskega škrata najdete tudi na Facebooku in Twitterju.

Družinski planinski vodnik Gorski škrat te vabi v hribe od sedaj naprej najdete tudi v prodajalni Planinske založbe na Dvorakovi 9 v Ljubljani in pa v spletni trgovini Planinske založbe. Cena družinskega planinskega vodnika Gorski škrat te vabi v hribe je 9,90 €
 
https://mk.pzs.si/novice.php?pid=10033 16.04.2021