PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


nedelja, 27. marec 2016 ob 10:13

Balkanski planinci letos prvič tekmujemo v planinski orientaciji!

V okviru Balkanskega združenja planinskih organizacij je že nekaj let prisotna ideja o regionalnem prvenstvu v planinski orientaciji, kjer bi najboljšim tekmovalcem nacionalnih prvenstev omogočili udeležbo na mednarodnem tekmovanju, kjer bi se spoprijeli najboljši med najboljšimi.
Z veseljem vas obveščamo, da bo letos do izvedbe BPOT-a, kot mu zaenkrat pravimo, resnično prišlo! Pobudo je prevzela PZS, ki bo med 30. septembrom in 2. oktobrom 2016 pripravila prvo tekmovanje, ki mu bodo v naslednjih letih sledila tekmovanja v drugih državah članicah.

Lokacija tekmovanja naj zaenkrat ostane skrivnost, lahko pa povemo, da se nam po do sedaj znanih podatkih obeta prijetno druženje s planinskimi prijatelji iz Makedonije, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Hrvaške. Tekmovanje bo namenjeno srednješolcem in starejšim, člani PZS pa se boste nanj lahko uvrstili zgolj z odlično predstavo na SPOT-u, ki bo letos potekal 14. in 15. maja v organizaciji Rogaške orientacijske lige. V kolikor se boste uvrstili med prve tri ekipe v kategorijah C, E ali skupnem seštevku Č in D, vam privilegij tekmovanja na Balkanskem POT ne uide, zato se le potrudite za uvrstitev na SPOT ter briljanten nastop na le-tem!

190920151f385

Strokovni odbor za orientacijo MK PZS

https://mk.pzs.si/novice.php?pid=10859 16.04.2021