PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 8. maj 2017 ob 09:20

S študenti v hribe ... na Lubnik

Na vrhu bo poskrbljeno tako za oči - iz vrha seže pogled na krasote Kamniško-Savinjskih Alp, kot tudi za želodčke – na koči je možnost okusnega toplega obroka ali sladke skušnjave.
Na Lubnik se bomo podali v soboto, 13. maja. Zbrali se bomo ob 7.00 pri Hoferju v Šiški. Povratek nazaj v Ljubljano je predviden okrog 15.00.

Izlet bomo pričeli v »srednjeveški« Škofji Loki. Sprehodili se bomo skozi mesto do Loškega gradu, nato pa pot nadaljevali čez Lužo v smeri proti Lubniku. Na vrhu bo poskrbljeno tako za oči - iz vrha seže pogled na krasote Kamniško-Savinjskih Alp, kot tudi za želodčke - na koči je možnost okusnega toplega obroka ali sladke skušnjave. Nazaj v Škofjo Loko bomo z zadovoljnimi želodci in »napašenimi očmi« sestopili po grebenski poti.

Obvezna oprema: Gojzarji, nahrbtnik, udobna, vremenu primerna oblačila, rezervno perilo, prva pomoč.

V primeru slabega vremena bo potek izleta prilagojen aktualnim vremenskim razmeram. Vodja izleta si pridržuje pravico po spremembi poti, in cilja, prestavitve izleta oz. v najslabšem primeru njegovi odpovedi v kolikor bo smatral, da so razmere na terenu neustrezne oz. (pre)nevarne za varno izpeljan izlet.

Prijave preko elektronskega obrazca najkasneje do četrtka, 11. maja, do 12.00 oz. do zapolnitve prostih mest. Število udeležencev je omejeno na 20, zato pohiti s prijavo.

Prevoz je lasten. Ob prijavi je potrebno navesti ali lahko peljete še koga izmed udeležencev. Stroški se prevoza se porazdelijo med vse udeležence. Tako bomo poskrbeli za kar se da nizke stroške in kar je še pomembneje ... za nižji ogljični odtis našega nočnega planinskega pohajkovanja.

Izlet bo vodila Špela Kralj, 041 751 181, spela.kralj2@gmail.com

https://mk.pzs.si/novice.php?pid=11757 26.02.2021