PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 12. junij 2018 ob 16:30

Poletni naravovarstveni tabor za mlade

Komisija za varstvo gorske narave PZS in Odsek za varstvo gorske narave PD Nova Gorica vabita na Poletni naravoslovni tabor za osnovnošolce.
Medtem ko je marsikje po slovenskih gorah še sneg, skupina malo starejših ljubiteljev narave vneto načrtuje, kako ti pripraviti nepozabne počitnice. Poletni naravovarstveni tabor je namenjen osnovnošolcem, ki vas zanima narava, uživanje v njej, njeno preučevanje ali varovanje. Na taboru se boste skozi spoznavanje skrivnosti narave, ki nas bo objemala, naučili bolje jo razumeti in se z njo povezati. Seveda ne na šolski, ampak na super zabaven način. Vsak dan bo poln raznih kratkočasnih aktivnosti.

Kaj bomo počeli?
Opazovali bomo razne živalice in rastlinice, tudi zdravilne. Se čudili čarom nočnega neba, prisluhnili zvokom gozda, odkrivali veščine preživljanja prostega časa v naravi, se razmigali skozi igro, zapeli ob tabornem ognju, ponagajali vrstnikom, se nasmejali ob družabnih igrah in ...no, nekaj pa naj zaenkrat ostane skrivnost. Ja, tale tabor je res tako kul, da bi ga bila res škoda zamuditi!

Kdaj?
Od nedelje, 29. julija, do sobote, 4. avgusta 2018.

Kje?
Taborili bomo v šotorih v dolini reke Idrije.

S kom?
Z varuhi gorske narave, vodniki in mentorji mladinskega odseka ter biologi, ornitologi in ostalimi ljubitelji narave.

Koliko?
Prispevek znaša 120 € in vključuje prehrano in celotno organizacijo tabora. Če se prijavi več otrok iz iste družine, jim pripada popust 20 €.

Plačilo se izvede na TRR 05100 8010759426, namen tabor VGN ali na sedežu PD Nova Gorica v enem ali dveh obrokih (ob prijavi 70 eur, preostanek prvi dan tabora).

Nekaj dni pred začetkom tabora bo sklican sestanek z udeleženci in starši, kjer vas bomo informirali o ostalih podrobnostih.

Prevoz
Iz Nove Gorice bo organiziran prevoz z avtobusom. Zadnji dan pridejo starši po svoje mlade naravovarstvenike v tabor.

Prijave
Izpolnite prijavnico, ki jo dobite na spletni strani PD Nova Gorica izpolnjeno pošljete preko elektronske pošte na planinskod.novagorica@siol.net s pripisom NARAVOVARSTVENI TABOR 2018 ali prinesete na sedež društva, Bazoviška 4 Nova Gorica. Prijave zbiramo do zapolnitve mest oziroma do 15. 6. 2018.

Vse dodatne informacije dobite na mobitel 040 816 559.

Franka Zega

DOC Prijavnica

 

 

 

https://mk.pzs.si/novice.php?pid=12647 26.02.2021