PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


21.01.2017 / Tekmovanje

Mladina in gore - 28. državno tekmovanje

Vrsta dogodkaTekmovanje
Kdaj21.01.2017
Zborno mestoIdrija
DruštvoPlaninsko društvo Idrija
KomisijaMladinska komisija

28. državno tekmovanje Mladina in gore bo potekalo v soboto, 21. januarja 2017, v Idriji v organizaciji OŠ Idija in PD Idrija.

Regijska tekmovanja so potekala v soboto, 12. novembra 2016, na OŠ Griže, OŠ Črni vrh in OŠ Litija. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 20 najboljših ekip.

Vsebina tekmovanja

Na državnem tekmovanju bodo udeleženci v prvem delu tekmovanja reševali naloge iz splošnih planinskih vsebin in dodatnega gradiva. Drugi, finalni del državnega tekmovanja, bo kviz. Če ima ena ali več šol enako število točk, tekmovalci rešujejo dodatne naloge in praktične naloge iz planinskih veščin.

Dodatne informacije

  • Brigita Čeh, koordinatorica tekmovanja, 041 977 469
  • Veronika Susman, strokovna sodelavka PZS, 01 43 45 689, mladinska.komisija@pzs.siRazpis srednješolskega tekmovanj
a

Srednješolsko tekmovanje Mladina in gore bo potekalo na Osnovni šoli Idrija in sicer v soboto, 20. januara 2016. V prvem skupinskem delu se bodo ekipe pomerile v teoretičnem znanju Planinske šole in dodatnega gradiva, najboljše ekipe pa se bodo uvrstila v finalni del tekmovanja, kjer bo med drugim potrebno prikazati tudi nekatere praktične naloge.

Tekmovanja se lahko udeležijo ekipe sestavljene iz dveh tekmovalcev, ki sta člana istega planinskega društva in dijaka dveh različnih srednjih šol ter obratno. Torej dijaka iste srednje šole in člana dveh planinskih društev.

Literatura tekmovanja je učbenik Planinska šola, dodatno gradivo pa prispevki, objavljenih v naslednjih izdajah revije Planinski vestnik:

 

Starejši številki lahko naročite v Planinski trgovini, lahko pa jih naročite tudi preko spleta s klikom na zgornje povezave. Poštnina in DDV sta všteta v ceno.

Izpolnjeno prijavnico (najdete jo spodaj med prilogama) pošljite najkasneje do torka, 29. novembra 2016 na naslov Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija, p.p. 214, 1001 Ljubljana. Prosimo za pripis MIG SŠ 2017.

Obveščanje v zvezi s tekmovanjem bo potekalo samo in izključno prek elektronske pošte.

Dodatne informacije dobite pri Veroniki Susman, strokovni sodelavki PZS. V času uradnih ur je dosegljiva na telefonski številki 01 43 45 689, sicer pa tudi na elektronskem naslovu mladinska.komisija@pzs.si.

Brigita Čeh,
koordinatorica tekmovanja
Barbara Bajcer,
načelnica MK PZS


Prilogi:
PDF Razpis (357 kB)
DOC Prijavnica (502 kB)

https://mk.pzs.si/koledar.php?pid=14394 21.07.2024