PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 21. november 2022 ob 00:00

Pohod MO Stonoga na Travnik (1637 m)

Mladinski odsek Stonoga PD Nazarje je ves čas neumoren. Preberite, kako so se imeli na Travniku/Turnovki.
V soboto, 29. oktobra 2022, smo se člani razredne stopnje planinskega krožka OŠ Nazarje in podružnice Šmartno ob Dreti odpravili na Travnik (1637 m) v Smrekovškem pogorju.

Bilo nas je 22, vsi dogodivščin in hoje željni. Že zjutraj nas je v Šmartnem in Nazarjah, kjer smo se vkrcali v dva kombija, pozdravil prijazno topel jesenski sonček. Vožnja do izhodišča je minila hitro, saj smo vso pot čebljali in obujali spomine na super kostanjev piknik, ki smo ga pred kratkim izvedli skupaj z našimi prijatelji, taborniki Roda Sotočje Nazarje.

Ko smo se izkrcali, smo brž postavili noge na pot ter se smelo odpravili proti cilju. Če smo prav izračunali, je imela naša 100noga tokrat skupaj 56 nog, saj so nas spremljali mentorica planinske vzgoje Manica, njeni vrli pomočnici Tatjana in Jožica, hudomušna šoferja Frenk in Jure ter seveda vedno nasmejana Lucija, vodnica PZS, ki je poskrbela za varnost na izletu.

Vsi smo brez težav dospeli na vrh in si z razglednega stolpa na Turnovki ogledali okolico. Nato smo se spustili do Koče na Travniku, ki je v upravljanju PD Ljubno ob Savinji. Ljubenski planinci so letos z dežurstvi že prenehali in so zato kočo odprli prav za nas, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Prijazna oskrbnika sta nas pogostila s toplim čajem in slastnimi palačinkami ter nam povedala nekaj zanimivosti o koči in Turnovki.

mo_pd_nazarje_izlet_travnik_foto_manica_hudales__2_

mo_pd_nazarje_izlet_travnik_foto_manica_hudales__3_

mo_pd_nazarje_izlet_travnik_foto_manica_hudales__4_

Seveda nismo pozabili na naše planinske knjižice in jih z užitkom požigosali. Nekateri so na tem izletu vanje vtisnili svoj prvi žig, zagotovo ne bo zadnji.

Še dolgo smo uživali na toplem soncu, potem smo si le oprtali nahrbtnike in se po drugi poti, tako da smo opravili krožno turo, vrnili na izhodišče ter se veselo in varno odpeljali domov.

Zapisala in fotografirala Manica Hudales,
mentorica planinske vzgoje
https://mk.pzs.si/novice.php?pid=16010 01.02.2023