PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


nedelja, 4. junij 2023 ob 00:00

Vabilo na dijaški planinski tabor 2023

Mladinska komisija PZS v tretjem tednu velikem srpanu leta 2023 organizira drugi tradicionalni dijaški planinski tabor, ki je namenjen vsem junakom in junakinjam, ki so prebrodili šolsko leto 2022/2023 v tako imenovanih "srednješolskih klopeh". Z veseljem sprejmemo tudi bodoče dijake (mladi, ki zaključujejo 9. razred).
Čezsoča je manjša vas, ki se nahaja v južnem predelu Bovške kotline, pod pobočji Polovnika. Leži na levem bregu reke Soče in je okoli tri kilometre oddaljena od znanega turističnega centra Bovec. V tem prečudovitem kraju bomo širili planinsko zavest, si izmenjevali planinsko znanje in izkušnje in širili mrežo novih poznanstev. Mir in tišino v objemu gora bodo kalili le naša pesem, smeh in dobra volja. Naše druženje pa bodo popestrili izleti na okoliške vrhove, taborni ognji, razne družabne in športne igre.

KOMU JE TABOR NAMENJEN?
Tabor je primeren za vse, tako začetnike kot za izkušene planince, predvsem pa priporočljiv tistim z dobro voljo in željo po druženju ter spoznavanju novih ljudi in ustvarjanju prijateljstev.

KJE in KDAJ?
Tabor bo potekal na tabornem prostoru v Čezsoči med 19. in 26. Avgustom 2023.

OKVIRNI PROGRAM
2 - 3 ture, družabne in športne igre, kopanje, spoznavanje osnov plezanja v feratah, druženje ob tabornem ognju, spoznavanje z varno hojo v hribe, predvsem pa čas za spletanje novih prijateljstev.

STROŠEK TABORA
200 €. Bivanje v šotorih, polni penzion v taboru v Čezsoči, prehrana na turah in vse ostale aktivnosti, ki bodo potekale na taboru. Več informacij o tem prejmete ob uspešni prijavi. Za šotore, kuhinjo in pregrano, tuš je poskrbljeno.

KJE IN DO KDAJ SE LAHKO PRIJAVIM?
Prijave potekajo preko spletnega obrazca. Prijave zbiramo najkasneje do 30. junija 2023 oz. do zapolnitve mest.

KAKŠNI SO POGOJI, DA SE LAHKO PRIJAVIM?
Ob prijavi morate biti obvezno član planinskega društva, ki je član PZS. V nasprotnem primeru prijava ni veljavna oz. se jo potrdi ob plačilu članarine.

KAKO JE S PLAČILOM?
Ob zaključku prijav na navedeni elektronski naslov prejeli predračun, ki ga morate plačati do na njem navedenega datuma. Prijava bo potrjena šele po plačilu stroška tabora.

KAJ, ČE BI MORAL PRIJAVO ODPOVEDATI?
Prijavljeni udeleženec ima pravico pisno odpovedati udeležbo, kar sporoči na spodaj navedeni naslov. V tem primeru ima organizator pravico zadržati del stroškov. Višina zadržanega zneska je odvisna od časa, v katerem je udeleženec odpovedal svojo udeležbo na taboru (do 10 dni pred akcijo - 10 % višine stroškov; manj kot 10 dni pred akcijo - 50 % višine stroškov). Plačila ste izjemoma oproščeni na podlagi zdravniškega potrdila, s katerim potrjujete, da se iz opravičljivih vzrokov ne morete udeležiti tabora, na katerega ste prijavljeni.

DODATNE INFORMACIJE
Dobite jih na elektronskem naslovu mladinska.komisija@pzs.si, pri strokovni sodelavki Veroniki Susman, na telefonski številki 01 434 56 89 ali na gregor.mansutti@gmail.com (vodja tabora).

Vsi prijavljeni boste nekaj dni pred pričetkom tabora na elektronski naslov prejeli obvestilo z vsemi informacijami o potrebni opremi ter o predvidenem programu.

Lepo vabljeni!
urad_za_mladino_23
Dogodek sofinancira Urad RS za mladino
 
https://mk.pzs.si/novice.php?pid=16139 17.06.2024