PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


09.07.2018 / Tura

S študenti v hribe ... na Karavanške grebene

Vrsta dogodkaTura
ObmoÄŤjeKaravanke
Kdaj09.07.2018
Traja do11.07.2018 (3 dni)
KomisijaMladinska komisija
TeĹľavnostLahka planinska pot
PotOznačena pot
Karavanke … dolg greben, ki ločuje Celovško kotlino od Ljubljanske kotline in Zgornjesavske doline. Če zamižimo na eno oko lahko rečemo, da gre za en sam dolg visokogorski greben. Če pa zadevo pogledamo od blizu ugotovimo, da se grebeni na več mestih prekinjajo in spuščajo proti dolinam.
Da je temu res tako se lahko prepričate sami, še raje pa z nami. In sicer za našo tokratno gorsko avanturo. Le-ta bo nekoliko daljša od zadnjih in bo potekala kar tri dni in dve noči.
Tako je, med 9. in 11. julijem vas vabimo v naši in karavanško družbo. Predvsem druga je sestavljena iz širnih razgledov, pisanih gorskih cvetic, rdeče-belih markacij in še česa.

Na grobo lahko rečemo, da nas bodo ravnokar omenjene markacije vodile po poteh med Koroško Belo pri Jesenicah in Ljubeljem. Na malo bolj fino pa lahko definiramo še vmesne točke: Valvasorjev dom pod Stolom, Stol, Roblekov dom na Begunjščici, Begunjščica in Planinski dom na Zelenici. Pot nas bo vodila po lahkih planinskih poteh, tako je tabor primeren za vse z nekaj več planinske kondicije.

In to ... pozor ... popolnoma brezplačno! Tokratni študentski pohodni tabor v sklopu projekta Izboljšanje energetske učinkovitosti planinskih objektov sofinancira Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad. V zameno, pa boste na kočah prisluhnili okoljskemu strokovnjaku s katerim boste spoznali in ugotavljali stanje planinskih koč v povezavi z energetsko in okoljsko učinkovitostjo. V duhu varstva okolja se bo za prevoz na tabor uporabilo javni potniški promet.

Več informacij lokaciji in času zbora, potrebni opremi (v groben normalna oprema za hojo po planinskih poteh) in ostalih podrobnostih (vključno z možnostjo prehrane), boste prijavljeni prejeli na elektronski naslov po zaključenem roku prijav.

OBVEZEN POGOJ je članstvo v planinskem društvu. Če še niste včlanjeni to lahko storite pri izbranem planinskem društvu, osebno na sedežu Planinske zveze Slovenije v Ljubljani, preko spletenega obrazca, na Petrolovih bencinskih servisih ali s pomočjo Selectcard darilne kartice. Več o članarini si lahko preberete na pzs.si.

Prijave samo preko elektronskega obrazca najkasneje do ponedeljka, 2. julija 2018, do 15. ure. Število udeležencev je omejeno na 15, zato pohitite s prijavo.

Izlet vodi Dušan Prašnikar, vodnik Planinske zveze Slovenije. Več informacij dobite na elektronskem naslovu mladinska.komisija@pzs.si.

https://mk.pzs.si/koledar.php?pid=16286 11.07.2020