PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


četrtek, 19. april 2012 ob 00:00

Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje 2012 - razpis

Planinska društva lige Smrekovec in Mladinska komisija PZS vabijo na SLOVENSKO PLANINSKO ORIENTACIJSKO TEKMOVANJE, ki bo 12. in 13. maja 2012. Vabljeni!
\"znak_MKPZS_mali\"Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje predstavlja vrhunec orientacijske sezone. Je državno tekmovanje, na katerega se kvalificirata le prvi dve ekipi v kategoriji iz posameznih lig (oz. tri ekipe, če jih v kategoriji na POT tekmuje več kot 6). Ta največji dogodek pod okriljem Odbora za orientacijo (OO) pri MK PZS, traja dva oz. za mlajše in lažje kategorije en dan. Tekmovalci v kategorijah C, D in H se preizkusijo v številnih orientacijskih zankah na dveh dnevnih (sobota in nedelja) ter na eni nočni (nični) tekmi. Da so rezultati pomešajo pa poskrbijo zahtevni teoretični testi iz Planinske šole (PŠ), vrisovanja točk in dodatnega gradiva. Ostale kategorije (pa) se na progo podajo le v nedeljo, a tudi njih čakajo testi iz PŠ in dodatnega gradiva. Tekmovanje se sklene z druženjem in podelitvijo priznanj in nagrad najboljšim trem ekipam v vsaki kategoriji.

KRAJ TEKMOVANJA

Občina Mozirje in okolica

KATEGORIJE

kategorija A: učenci do vključno 6. razreda osnovne šole
kategorija B: učenci 7., 8. in 9. razreda osnovne šole
kategorija C: mladina (od 1. letnika SŠ do vključno 26. leta starosti)
kategorija D: mlajši člani (starost 27 let in več)
kategorija E: starejši člani (starost 40 let in več)
kategorija F: družine (najmanj eden od staršev in otroci do vključno zadnjega razreda osnovne šole)
kategorija G: lažja odprta
kategorija H: težja odprta
Ekipo sestavlja od tri do pet tekmovalcev in niso ločene po spolu. Ekipam s po dvema tekmovalcema organizator ne bo dovolil tekmovati.

ZBIRNO MESTO

Kategorije C, D, H: sobota, 12. maj, ob 8.30, ŠRC Laze (Kokarje)
Kontakt na startu: 040 328 828 (Matej Kortnik)
Kategorije A, B, E, F, G: nedelja, 13. maj, ob 8.00, OŠ Šmihel
Kontakt na startu: 041 437 235 (Jure Grudnik) 

DODATNO GRADIVO

Vse kategorije:
Članka Pernati prebivalci gozdov in Srečanje s hrošči v gorskih gozdovih Slovenije (Planinski vestnik, september 2011),
Video Gozd v srcu Evrope (Objavljeno z dovoljenjem Zavoda za gozdove Slovenije na http://www.youtube.com/watch?v=KQ2bW8J1vZk)
Dodatno za kategorije C, D, E, H: Članka Gozdovi za ljudi in Gozdne vrste ptic in njihovo varstvo v Sloveniji (Planinski vestnik, september 2011)
DOKUMENTA in VIDEO SO V OBJAVI na koncu razpisa.

POSTOPEK PRIJAVE
za kategorije
A, B, C, D, E, F:

Končne rezultate orientacijskih lig posredujejo vodje lig organizatorju tekmovanja do ponedeljka, 30. aprila 2012. Na SPOT se uvrstita prvi dve društvi v posamezni kategoriji (tri, če v kategoriji tekmuje vsaj šest planinskih društev). Uvrščenim ekipam bosta informacije in postopek prijave posredovana tudi po elektronski pošti (priponka ob koncu dokumenta).

POSTOPEK PRIJAVE
za odprti kategoriji
G in H:

Edina omejitev za sodelovanje v odprti kategoriji je, da ekipa šteje od tri do pet članov. Ekipe se lahko odločajo za zahtevnejšo dvodnevno ali lažjo enodnevno preizkušnjo. Prijave so možne do 30. aprila 2012, za postopek prijave glej priponko ob koncu dokumenta.

STARTNINA

20 €/ekipo (kat. A, B, E, F)
32 €/ekipo (kat. C, D)
35 €/ekipo (kat. G, H)
Navodila za plačilo se nahajajo v priponki ob koncu dokumenta..

POTREBNI PRIPOMOČKI

Za kategorije A, B, E, F in G: kompas, pisalo in piščalka.
Za kategorije C, D in H: kompas, kotomer, šestilo, ravnilo, pisalo, žepni računalo, piščalka in svetilka.

PRAVILA:

Tekmovanje bo potekalo po Pravilih za planinska orientacijska tekmovanja (Obvestila PZS, št. 9, oktober 2008). Pravila so bila dopolnjena 24. septembra 2008.

IDENTIFIKACIJA TEKMOVALCEV:

Vsi tekmovalci morajo imeti s seboj planinsko izkaznico s plačano članarino za leto 2012. Tekmovalci izven PZS morajo imeti s seboj dokument (članska izkaznica, osebna izkaznica ipd.) za preverjanje pravilnosti podatkov in identifikacijo (ime, priimek, starost).

Tekmovanje poteka v vsakem vremenu, v primeru slabše vremenske napovedi naj imajo ekipe s seboj primerno zaščito. Zaključek je za vse kategorije predviden v nedeljo, 13. maja 2012, do 17.00. Organizator bo ekipam v C, D in H kategorijah zagotovil preprosto večerjo in zajtrk, ter brezplačno prenočišče v telovadnici osnovne šole. Tekmovalci s seboj prinesejo spalno vrečo in spalno podlogo. Vse ekipe čaka v nedeljo okrepčilo ob prihodu na cilj. Na vsaj eni kontrolni točki dnevnih prog in na cilju bo tekmovalcem na voljo brezplačen čaj ali brezalkoholen napitek.

Vodja organizacijskega odbora SPOT,
Uroš Kuzman, 041 887 578

Predsednik MK PZS,
Rok Kovšca

https://mk.pzs.si/novice.php?pid=6892 06.06.2023