PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 18. september 2012 ob 00:00

2. srečanje mladinskih voditeljev vseh generacij - Resevna 2012

V petek, 14. septembra 2012 smo se mladinski voditelji zbrali na že drugem srečanju vseh generacij. Da smo si malo oddahnili od Bavšice, smo se podali na Resevno, slikovit hrib v bližini Šentjurja in tam preživeli sončen in nepozaben vikend.
V petek smo se proti večeru končno nakapljali vsi udeleženci iz različnih koncev Slovenije. Kopica novih obrazov je bil prva stvar, ki jo je opazila večina prišlekov, kajti letošnji MV-ji so se pohvalno zbrali v zelo velikem številu. Večer je minil v duhu spoznavanja, družabnih iger in obujanja starih prijateljstev. Naslednje jutro smo se odpravili na pohod po štajerskih gričih - pot nas je vodila na zelo razgleden vrh Rifnik, s katerega smo se nato spustili v Gorico in nato do Slivniškega jezera. Na Ramni plaži smo si privoščili odličen golaž, igrali odbojko in tarok, najpogumnejši pa so se celo okopali v menda hladnem jezeru. Zvečer smo imeli piknik in hrano z žara, nato pa se družili, plesali in zabavali pozno v noč. Najvztrajnejši so bedeli kar do jutra in spečim zagodli z obešanjem gojzarjev na drevesa ter prezgodnjimi in prepogostimi budnicami. Vikend seveda ni minil brez kitare in planinskih pesmi, med katere so se vmešale tudi nove melodije izpod prstov in glasilk organizatorke Nuše.

\"MK_PZS_Srecanje_MV2012_foto_Nusa_Verdev_0139\"
Na RIfniku, foto Nuša Verdev

Mladinski voditelji smo zanimiva, nepredvidljiva in predvsem pisana družba, za katero nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo, lahko pa z gotovostjo rečeš, da bo zabavno. Po lanskem srečanju, ki je bil prvo prebijanje ledu med generacijami, se je z drugim začela svojevrstna tradicija. Vsekakor upam, da bo takih srečanj še mnogo.

Tina Arh

---------------------------------
Povabilo na 2. srečanje mladinskih voditeljev vseh generacij
https://mk.pzs.si/novice.php?pid=7370 25.01.2021