PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 1. maj 2013 ob 00:00

Mednarodni mladinski plezalni tabor, Francija 2013

Planinska zveza Francije (FFCAM-CAF) in njena Mladinska komisija vas vabita na plezalni tabor, ki ga organizirajo v Južni Franciji, v Ariege (120 km južno od Toulousa). Tabor bo potekal od 6. do 11. julija 2013, rok prijav: 18. junij 2013.
\"GYS2013_znak\"NAMEN tabora: Glavni namen mladinskega plezalnega tabora (Global Youth Summit tabora) je plezati smeri različnih zahtevnosti, dolžin in v različnih vrstah skale (granit, apnenec ...). Možnost pa bo tudi kanjoninga in obiska jam.

DATUM: 6.-11. julij 2013. Lahko pa se jim pridružite tudi kasnejše ali le za par dni.

KJE in NASTANITEV: Gite (‘koča\') Les Oustalous, Les Cabannes (http://www.villagesdebeille.com/oustallous.html), 120 km južno od Toulousa.

\"UIAA_Youth_camp_Ariege_FFCAM_CAF_Toulouse_July_2013_2\"

VODSTVO TABORA: vsi člani vodstva so kvalificirani za vodenje tega tabora, to so inštruktorji alpinizma ali kanjoninga.

UDELEŽENCI in starostna skupina: Vabljeni mladi od 16 do 22 let (največ 3 na planinsko zvezo/državo). Plezalci naj bi plezali v vodstvu najmanj 5b po francoski lestvici. Imeti morajo tudi ustrezno tehnično znanje (varovanje, spuščanje itd.). Udeleženci, mlajši od 18 let, se lahko tabora udeležijo le v spremstvu odraslega plezalca/trenerja/inštruktorja ..., ki bo odgovoren zanje.

CENA: 20 € na udeleženca na noč, plačate ob prihodu na tabor. Vključeno: nastanitev, polni penzion, organizacijski stroški (v primeru udeleženca s spremljevalcev je cena za spremljevalca 30 € na noč).

ZBORNO MESTO: Toulouse, v četrtek zjutraj, 6. julija 2013. Točna lokacija bo določena glede na način prihoda (letalo, vlak itd).

OPREMA: plezalni pas, plezalniki, vrečka za magnezij, čelada, pripomoček za varovanje, 10 kompletov (UIAA standard/ CEN). Zaščitna krema proti soncu in sončna očala, spalna vreča, podloga (armaflex ...), naglavna svetilka, čutara, primerna oblačila za plezanje, prosti čas, čutara in toaletne potrebščine za osebno nego, osebna prva pomoč in osebna zdravila.

ZAVAROVANJE: Vsak udeleženec mora sam poskrbeti za ustrezno zdravstveno z medicinsko asistenco v tujini in nezgodno zavarovanje v primeru nesreče in za reševanje, veljavno za čas in program tabora ter za potovanje na tabor in z njega domov. Potrdilo oz. kopijo prinesite s seboj.

ROK PRIJAV: 18. junij 2013.
Izpolnjeno prijavnico pošljite na: Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija, p. p. 214, 1001 Ljubljana oz. mladinska.komisija@pzs.si (zadeva: Mednarodni mladinski plezalni tabor Francija 2013).

DODATNE INFORMACIJE o programu itd.: pri predstavniku MK PZS v YC UIAA Damjanu Omerzuju, damjan.omerzu@gmail.com.

\"DOC\" RAZPIS IN PRIJAVNICA (861,5 KB)
https://mk.pzs.si/novice.php?pid=8151 16.04.2021