PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 9. april 2014 ob 00:00

Še preden se barva posuši ... v Bavšici

Tradicionalne delovne akcije Mladinske komisije PZS se je letos udeležilo 16 prijavljenih udeležencev in en ilegalec. V treh dneh smo prebarvali vsa okna in polkna, postorili pa smo še kup drugih opravil. Vseskozi smo dobro jedli ter skrbeli za prijetno vzdušje.
Kdor misli, da je zgornje poročilo preskopo, mu lahko postrežem še s par podrobnostmi. Kot rečeno, se je delovne akcije udeležilo 17 oseb. Pred odhodom v Bavšico smo sestavili seznam opravil ter nabavili barvo in orodje. Na seznamu je bilo poleg brušenja in barvanja oken ter polken še ureditev poti do poligona, ureditev cvetlične grede, barvanje določenih notranjih površin, inventura opreme ter generalno čiščenje in urejanje objekta in bližnje okolice. Med delovno akcijo smo v Bavšico dobili tudi razglednico planinskega prijatelja, na kateri je pisalo »Preveč dela škodi«. Navodilo smo do določene mere upoštevali, saj smo čas med večerjo in zajtrkom namesto delu namenili zabavi. Če pogledamo z druge strani, pa smo čas med zajtrkom in večerjo namenili delu. Za to pa smo potrebovali veliko energije, ki so nam jo preko okusne hrane zagotovile punce v kuhinji. Med njimi smo odkrili velik kuharski potencial.
 
Napisal sem nekaj besed o treh glavnih točkah delovne akcije: delu, zabavi in hrani. Članek ni tako zanimiv, kot večina tistih, ki opisujejo akcije MK, a je oseba, ki ji gre pisanje bolje od rok, še vedno z glavo pri barvanju oken in polken. Mogoče bo članek o delovni akciji 2015 bolj zanimiv - vsekakor pa so tokrat bolj zanimive fotografije.

Andrej Barovič

PS: Avtorji fotografij so vsi člani delovne akcije. Narejene z enim aparatom, na sprožilec pritiskali vsi! 

https://mk.pzs.si/novice.php?pid=9199 25.01.2021