Planinsko učno središče (PUS) Bavšica – Dobrodošli!

Dobrodošli na spletnih straneh Planinskega učnega središča Bavšica. Tukaj se nahajajo informacije o naših prostorih, okolici, dogajanju in možnosti najema.

 

 

Oglejte si tudi naš predstavitveni letak.

NOVIČKE

Ste vedeli, da je lansko leto PUS praznoval 15 let obstoja? Ob tem je nastal zelo prijeten članek: PV Bavsica. Vabljeni k branju! In vabljeni v naše goste v 2015. Rezervacije že sprejemamo tudi za sezono. (16.01.2015)

Tokrat vtisi PS Bazovica in PD Snežnik Ilirska Bistrica ter PD Kobarid iz bivanja v Bavšici. Za podrobnosti kliknite zgoraj. Veseli smo, da v PUS vedno znova prihajajo prijetni planinci, ki znajo ceniti naravno okolje v katerem se nahajajo. Nekateri svoje vtise zapišejo, drugi jih ohranijo le v spominu in slikah. (25.09.2014)

Dobra volja je vedno doma v PUS Bavšica - nagradni tabor za zmagovalce orientacijskih tekmovanj.

Poletje v PUS Bavšica je tudi letos aktivno. Kljub muhastemu vremenu, sta se uspešno zaključili dve akciji vodniške komisije PZS, ravnokar se končuje druga akcija mladinske komisije PZS. V avgustu in septembru pa v PUS pridejo na vrsto planinska društva. Prvi tabor se začenja že to nedeljo. Držimo pesti za lepo vreme. (02.08.2014)

Nekoliko "pomlajeni" PUS.

PUS je pripravljen na novo sezono: delavna akcija je za nami. Izvedba več kot odlična, opravljenih mnogo del, najpomembnejše: prebarvana okna, polkna in vrata. Mladi ponovno dokazali, da prostovoljno delo še živi in da gresta delo in zabava z roko v roki! Še enkrat hvala vsem sodelujočim! Simpatični prispevek oziroma več o delavnem vikendu s fotografskimi dokazi tule. Za delavno akcijo smo gostili letos edino mednarodno srečanje – sejo KONSAR CAA, teden dni kasneje namestili nove klopi in mize, med prazniki pa je Bavšico napolnil glas otrok, ki so se udeležili družinskega tabora. V maju bomo imeli še nekaj zatišja (lahko pa ga zapolnite vi:), nato že sledi glavna sezona. Upamo, da bodo rednim in novim obiskovalcem všeč vse novosti. (05.05.2014)

Delavna akcija ali “pripravimo PUS na sezono vikend” bo letos potekala prvi vikend v aprilu. Vabljeni k sodelovanju. Potrebne so prijave, več tule. (05.03.2014)

Premiere filma V objemu gora sta se udeležila tudi predsednik PZS Bojan Rotovnik in načelnik Mladinske komisije PZS Matej Ogorevc

Premiera filma V objemu gora se je končno zgodila. V Domžalah smo si lahko ogledali mladinski film, ki je bil v večini posnet v Bavšici. Ekipa se je lansko poletje pridružila seminarju za mladinske voditelje.  Nastal je film o hribih in ljubezni. Priporočamo ogled. PUS Bavšica ima glavno stransko vlogo;). Vsi obiskovalci PUSa v 2014 si boste film lahko ogledali v Bavšici. (10.02.2014)

Dragi prijatelji PUS Bavšica,

naj vas gaz v letu 2014 vodi tja kamor si sami želite. Prijetne praznike in vse dobro v prihajajočem letu želimo. Se vidimo v Bavšici …

.

.

PUS Bavšica se počasi pripravlja na zasluženo “zimsko spanje“. Letošnja sezona je bila rekordna, saj so planinci in ostali udeleženci tečajev, taborov itd. v domu skupno prebili kar 119 dni, narejenih je bilo 3100 nočitev. Okvirne rezervacije za prihodnje leto že sprejemamo, pohitite, če želite dobiti svoj najljubši termin. (1.12.2013)

Pozabljeni čevlji so bili najdeni ob “inventuri” v PUS Bavšica. Ste pregledali, če ste ob vrnitvi iz zadnjega obiska v PUS prinesli domov vse svoje reči? Če ne, jih mi hranimo za vas … (18.11.2013)

PUS Bavšica v pričakovanju uradne otvoritve čistilne naprave

Poletni dogodki v PUS se kar vrstijo. Usposabljanje za vodnike PZS A kategorije sta uspešno zaključili dve skupini, trenutno je na vrsti usposabljanje za mentorice planinskih skupin.  Ureditev okolice po montaži čistilne naprave je dokončana, 5.7. smo imeli uradno otvoritev na kateri se nam je pridružilo kar nekaj ljudi. Obenem je bila Bavšica prizorišče podpisa dogovora o sodelovanju med PZS in ZGVS, na kar smo ponosni. Za piko na i smo ob koncu junija v uporabo končno dobili premično plezalno steno, ki je dobra popestritev in dodana vrednost izobraževalnih programov. (15.07.2013)

Inštruktorji planinske vzgoje PZS, generacija 2013, so usposabljanje zaključili v PUS.

V PUS-u se že dogaja: V preteklih tednih smo gostili mednarodno obarvan tečaj za vodnike soteskanja (CIC), obe sprejemni turi za vodnike Planinske zveze Slovenije A kategorije, svoje usposabljanje so v PUS zaključili tudi inštruktorji planinske vzgoje PZS. Vsem želimo obilo veselja pri delu! Ta vikend se v PUS vrača seja UIAA ICC, tako da bo spet mednarodno obarvan. Potem pa že pridejo bodoči vodniki PZS … Kdaj pridete pa vi? (11.06.2013)

Uradni začetek sezone v PUS vsakoleto zaznamuje delavna akcija Mladinske komisije. Letošnja je že za nami. Hvala vsem akterjem za dobro opravljeno delo! Več pa tule. (08.05.2013)

Zima zima bela, … se počasi poslavlja. Letos so bile v Bavšici ugodne razmere za izvedbo nekaj zimskih akcij. Med drugim vodniškega tečaja za G kategorijo in zimovanja PD Postojna. Ta vikend pa lepote zimske Bavšice spoznavajo gostje iz vsega sveta, saj v PUSu poteka mednarodni seminar UIAA v organizaciji PZS. (10.03.2013)

Znak okolju prijazne koče se že ponosno šopiri v predavalnici/jedilnici PUSa in na steni objekta. (22.02.2013)

PUS Bavšica prejela znak okolju prijazna koča: Poleg našega učnega središča je na slovesni podelitvi na 2. konferenci o planinskem gospodarstvu iz rok predsednika PZS Bojana Rotovnika znak prejelo še 7 planinskih postojank. S tem smo dobili potrditev, da delujemo okolju prijazno, podeljeni znak pa nam bo dodaten motiv, da tudi obiskovalce PUS-a osveščamo o varovanju okolja. (02.02.2013)

Arhiv novic

Comments are closed.