PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 12. julij 2017 ob 08:30

Mladinski voditelji PZS na 1. programu Radia Slovenija

Mladi za mlade - mladinski voditelji, ki se kalijo pod okriljem Mladinske komisije PZS, kot most med otroki in vodniki pa delujejo v planinskih društvih. V sredo, 12. julija, so se predstavili v oddaji Gymnasium na 1. programu Radia Slovenija. Vabljeni k poslušanju v radijskem arhivu!
"Poletje je poleg tega, da je čas počitka, tudi čas, ko se lahko končno posvetite temam in izobraževanjem, za katera v preostalem delu leta niste imeli časa. Ob vsem ostalem je poletje tudi čas, ko se množično odpravljamo v gore, mladi pa tudi na planinske tabore, ki jih organizirajo njihova planinska društva. In o izobraževanju, ki združuje vse našteto, bomo govorili tudi v nocojšnjem Gymnasiumu. Od 22. do 30. julija bo v Planinskem učnem središču Bavšica potekalo neformalno usposabljanje za pridobitev naziva mladinski voditelj v planinskem društvu. Kot so zapisali na Mladinski komisiji Planinske zveze Slovenije, je mladinski voditelj oseba, ki s svojim delom omogoča mladim, da se ukvarjajo z dejavnostmi, ki jih zanimajo ali jim koristijo, s tem pa razvijajo tudi svoje zmožnosti in znanja. Njihov namen pa je udejanjanje koncepta mladi za mlade v okviru matičnega mladinskega odseka in planinskega društva. V nocojšnji oddaji boste izvedeli, kaj vse morajo mladi, ki se odločijo vstopiti v izobraževanje za pridobitev tega naziva, znati in pokazati."

Tako napoveduje voditelj Aleš Ogrin, ki je v oddaji Gymnasium gostil načelnico Mladinske komisije PZS Barbaro Bajcer (PD Velenje), letošnjo udeleženko usposabljanja Barbaro Čibej (PD Idrija), mladinskega voditelja in vodnika PZS Blaža Erjavca (
PD IMP Ljubljana) in pripravnika za mladinskega voditelja Marcela Kogovška (PD Domžale).

Vabljeni k poslušanju oddaje Gymnasium v arhivu 1. programa Radia Slovenija >>>.
https://mk.pzs.si/novice.php?pid=11913 07.05.2021