PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 29. januar 2020 ob 15:30

Zimska planinska šola 2020 | razpis

Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije razpisuje zimsko planinsko šolo. Namenjena je vsem, ki bi se radi bolje spoznali z varnim gibanjem v gorah pozimi. Na dvodnevnem neformalnem seminarju ste še posebej dobrodošli starejši srednješolci, študenti in vsi mladi po duši.
Cilj programa je strnjeno in kakovostno izobraziti mlade za samostojnejše gibanje v zimskih razmerah na lahkih označenih in neoznačenih poteh. Tečaj predvideva izpeljavo vzorčne ture oz. planinskega izleta, ki služi kot praktični prikaz gibanja v dejanskem okolju ter realno spoznavanje in reševanje problemov, ki se pojavijo med aktivnostjo. Praviloma bo praktično delo predstavljalo glavnino tečaja, s čimer bodo udeleženci pridobili realna ter na terenu koristna znanja in veščine.

Program izobraževanja obsega predavanja in praktične vaje iz naslednjih predmetov: orientacija in planinske poti v snegu, prva pomoč, nevarnosti v gorah pozimi, osebna in tehnična oprema, reševanje, priprava na turo ter izvedba ture.

Kdaj: od 7. do 8. marca 2020

Pričetek v soboto, 7. marca, ob 7. uri na parkirišču pred predorom Ljubelj. Zaključek v nedeljo, 8. marca, predvidoma med 16. in 17. uro.

Kje: Planinski dom na Zelenici

Lasten prevoz do Ljubelja (za prevoz kontaktiraj Jure Pečak: 031 456 743).

Oprema: osebna oprema za dvodnevno bivanje, oblačila, primerna za delo na terenu (sneg in mraz), lavinski trojček, cepin, dereze, nahrbtnik za turo, oprema za turo.

Če nimate lastne tehnične opreme, vam jo lahko po predhodnem obvestilu priskrbi vodstvo akcije.

Prehrana: 1 x polni penzion ter dodatno kosilo (nedelja), malica na turi (priboljške prinesite s seboj).

Strošek usposabljanja in način plačila: 80 €.

Samoplačniki boste po poslani prijavi na elektronski naslov prejeli predračun, katerega morate plačati do na njem navedenega datuma. Prijava bo potrjena šele po plačilu stroška usposabljanja. Za udeležence, katerim strošek usposabljanja plača planinsko društvo, bo na društvo poslan račun po izvedbi usposabljanja.

Odpoved: Prijavljeni udeleženec ima pravico pisno odpovedati udeležbo, kar sporoči na spodaj navedeni naslov. V tem primeru ima organizator pravico zadržati del stroškov. Višina zadržanega zneska je odvisna od časa, v katerem je udeleženec odpovedal svojo udeležbo na usposabljanju (do 10 dni pred akcijo - 10 % višine stroškov; manj kot 10 dni pred akcijo - 50 % višine stroškov). Plačila ste izjemoma oproščeni na podlagi zdravniškega potrdila, s katerim potrjujete, da se iz opravičljivih vzrokov ne morete udeležiti usposabljanja, na katerega ste prijavljeni.

Rok prijave: Podpisano in ožigosano prijavnico (obrazec Prijavnica na akcije) pošljite na naslov Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija, p. p. 214, 1001 Ljubljana, do 20. februarja 2020. Število prostih mest je omejeno (10).

Več informacij dobite na elektronskem naslovu mladinska.komisija@pzs.si oz. na telefonski številki 01 43 45 689. Prijavljeni boste vse potrebne informacije dobili vsaj teden dni pred pričetkom seminarja na vaš elektronski naslov.

Zimska planinska šola je že stalnica v našem programu. Prvo smo v takšni obliki izvedli leta 2014, ko smo se imeli zares super! Nič slabše ni bilo niti leta 2015, 2016, 2017 in 2019. Potrudili pa se bomo da bo letošnja najboljša! ;)

Vabljeni!

PDF Prijavnica
https://mk.pzs.si/novice.php?pid=14032 21.10.2020