PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 15. junij 2020 ob 14:00

Razpis seminarja Mladinski voditelj 2020

Rad/-a pohajkuješ po hribih in dolinah, preživljaš večere ob tabornem ognju, se družiš z vrstniki in si željen/željna novih planinskih znanj in veščin? Če si na vsaj nekaj izmed teh vprašanj odgovoril/-a pritrdilno, si iz pravega testa za že 12. usposabljanje za mladinske voditelje!
Kaj pa je Mladinski voditelj oz. kdo je to in kaj počne? To je mladenič ali mladenka, ki s svojim delom omogoča mladim, da se ukvarjajo z dejavnostmi, ki jih zanimajo ali jim koristijo, hkrati pa razvija tudi lastne zmožnosti delovanja v družbi.

Njegov oz. njen namen je torej udejanjanje koncepta »mladi za mlade« v okviru matičnih mladinskih odsekov in planinskih društev. Ob koncu programa udeleženci postanejo pripravniki, za prejem naziva Mladinski voditelj PZS pa morajo v matičnem mladinskem odseku v roku enega leta izvesti projekt na področju dela z mladimi.

Po domače povedano ... če rad/a preganjaš mladež po planinskih poteh, postavljaš »savice« na tabornem prostoru in se zjutraj zarana odpravljaš v gore, je to enkratna priložnost, da svoje veselje teden dni deliš z ostalimi planinskimi zanesenjaki. Obilica zabave je zagotovljena, za zvrhano mero novega, gornikom koristnega in prepotrebnega znanja, pa bo poskrbela ekipa izkušenih in nasmejanih vodnikov ter inštruktorjev. In da ne pozabimo še najpomembnejšega osebja - kuharice in kuharja! Tudi jedlo se bo - do sedaj je bilo še vedno dobro.

ZELO POMEMBNO! Kandidati in kandidatke morajo prijavi priložiti tudi izjavo o zdravstveni primernosti, na kateri morajo biti navedene bolezni, poškodbe, pooperacijska in druga stanja (poškodbe in težave s koleni, alergije na živila in pike žuželk, aritmije, gibalne oviranosti, pretiran strah pred višino, vrtoglavice ...), ki bi lahko kakorkoli preprečevale, zmanjševale ali celo onemogočale izvajanje planinskih aktivnosti (ture v visokogorje, gibanje po zelo zahtevnih poteh, športno plezanje ...).

Mladinski voditelji z opravljenimi obveznostmi (seminarska naloga, pozitivno opravljena izpitna tura ter pozitvno ocenjenimi testi) lahko na planinskem izletu po lahkih označenih in neoznačenih poteh opravlja vlogo pomočnika. Prav tako se lahko udeležijo usposabljanja za vodnike PZS brez opravljanja sprejemnega izpita in preizkusne ture v treh letih od pridobitve naziva.

Več o seminarju za Mladinske voditelje si lahko preberete na spletni strani Mladinske komisije PZS.

Kdaj in kje: od 26. julija do 2. avgusta 2020 v Planinskem učnem središču Bavšica

Za koga: za mlade nad 16 let oz. z zaključenim 1. letnikom srednje šole (število udeležencev na posamezno planinsko NI omejeno).

Strošek seminarja: 240 €

Samoplačniki boste po poslani prijavi na elektronski naslov prejeli predračun, katerega morate plačati do na njem navedenega datuma. Prijava bo potrjena šele po plačilu stroška usposabljanja. Za udeležence, katerim strošek usposabljanja plača planinsko društvo, bo na društvo poslan račun po izvedbi usposabljanja.

Odpoved: Prijavljeni udeleženec/udeleženka ima pravico pisno odpovedati udeležbo, kar sporoči na spodaj navedeni naslov. V tem primeru ima organizator pravico zadržati del stroškov. Višina zadržanega zneska je odvisna od časa, v katerem je udeleženec odpovedal svojo udeležbo na usposabljanju (do 10 dni pred akcijo - 10 % višine stroškov; manj kot 10 dni pred akcijo - 50 % višine stroškov). Plačila ste izjemoma oproščeni na podlagi zdravniškega potrdila, s katerim potrjujete, da se iz opravičljivih vzrokov ne morete udeležiti seminarja.

Izpolnjeno prijavnico skupaj z dodatnimi pogoji ter izjavo o zdravstveni primernosti pošljite na naslov Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija, p. p. 214, 1001 Ljubljana in sicer najkasneje do 26. junija 2020. Prijavljeni morajo imeti najkasneje na dan prejete prijavnice poravnano članarino PZS.

Na voljo je 25 prostih mest. Omejitve na število članov iz istega planinskega društva NI!.

Več informacij dobite na telefonski številki 01 434 56 89 (Veronika Susman) ali na elektronskem naslovu mladinska.komisija@pzs.si.

PS: Utrinki z usposabljanja za Mladinskega voditelja tekom let:: zaključek prvega desetletja Mladinskih voditeljev, pa  leto pred tem, in pred dvematremi, ... do zadnjega izvedenega.

Več kot vabljeni!

PDF Knjižica akcij MK PZS 2020

 

Priloge:
DOC Prijavnica na akcije MK PZS
DOC Posebni pogoji ob prijavi
DOC Izjava o zdravstveni primernosti
https://mk.pzs.si/novice.php?pid=14275 30.10.2020