PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


21.09.2017 / Usposabljanje

Tečaj gibanja po zahtevnih in zelo zahtevnih planinskih poteh

Vrsta dogodkaUsposabljanje
ObmoÄŤjeJulijske Alpe
Kdaj21.09.2017 10:00, PUS Bavšica
Traja do24.10.2017 (34 dni)
Zborno mestoBavšica
KomisijaMladinska komisija
Tečaj je idealna priložnost za vse, tako za začetnike kot tudi za s »feratami« bolje seznanjene gornice in gornike. Program je zasnovan na ideji, da je praksa boljša učiteljica kakor teorija, zato se bo večji del usposabljanja odvijal na prostem. A tudi brez dobre teoretične osnove je lahko praksa slaba, napačna ali celo nevarna, zato boste del predmetnika, ob strokovnih razlagah izkušenih inštruktorjev planinske vzgoje, gorskih reševalcev in planinskih vodnikov, dobili posredovanega pred tablo ali platnom. Predmetnik pa poleg teoretičnih predavanj in praktičnih vaj predvideva tudi izpeljavo dveh planinskih tur - prve po zahtevni in druge po zelo zahtevni.

Da je temu res tako se lahko prepričate ob prebiranju prispevka o predlanski izvedbi tečaja.

Predmetnik obsega naslednje učne snovi:
  • planinske poti,
  • prva pomoč,
  • nevarnosti v gorah,
  • osebna in tehnična oprema,
  • gibanje na zahtevnih in zelo zahtevnih poteh,
  • priprava na turo,
  • praktična uporaba tehnične opreme in
  • dve planinski turi.

Osnovne informacije o programu
Kdaj: 21. do 24. september 2017, s pričetkom ob 10. uri
Kje: Planinsko učno središče Bavšica
Priporočeno učno gradivo: Planinska šola (različni avtorji, Planinska zveza Slovenije)

Če nimate lastne tehnične opreme, vam jo lahko po predhodnem obvestilu priskrbi vodstvo akcije.

Strošek usposabljanja in način plačila: 75 €.

Samoplačniki boste po poslani prijavi na elektronski naslov prejeli predračun, katerega morate plačati do na njem navedenega datuma. Prijava bo potrjena šele po plačilu stroška usposabljanja. Za udeležence, katerim strošek usposabljanja plača planinsko društvo, bo na društvo poslan račun po izvedbi usposabljanja.

Odpoved: Prijavljeni udeleženec ima pravico pisno odpovedati udeležbo, kar sporoči na spodaj navedeni naslov. V tem primeru ima organizator pravico zadržati del stroškov. Višina zadržanega zneska je odvisna od časa, v katerem je udeleženec odpovedal svojo udeležbo na usposabljanju (do 10 dni pred akcijo - 10 % višine stroškov; manj kot 10 dni pred akcijo - 50 % višine stroškov). Plačila ste izjemoma oproščeni na podlagi zdravniškega potrdila, s katerim potrjujete, da se iz opravičljivih vzrokov ne morete udeležiti usposabljanja, na katerega ste prijavljeni.

Prijave
Izpolnjeno prijavnico pošljite na naslov Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija, p. p. 214, SI-1001 Ljubljananajkasneje do petka 25. avgusta 2017. Število mest je omejeno (10), zato pohitite s prijavo!

Ob prijavi morate biti obvezno član planinskega društva, ki je član PZS. V nasprotnem primeru prijava ni veljavna oz. se jo potrdi ob plačilu članarine.

Dodatne informacije: 
(01) 434 56 89 ali mladinska.komisija@pzs.si

Prilogi:
DOC Prijavnica na akcije
https://mk.pzs.si/koledar.php?pid=15375 17.06.2024