Arhiv novic

S pripravo novega letaka gre v arhiv tudi naš čisto prvi predstavitveni letak.

   Dragi prijatelji PUS Bavšica, želimo vam praznikov v prijetnem vzdušju, v letu 2013 pa veliko prijetnih vzponov in poti, ki vas bodo vodile na zanimive kraje. Naj vas ena izmed njih (ponovno) pripelje tudi v Planinsko učno središče Bavšica.

Obiskala nas je komisija za Okolju prijazno kočo. Še čistilna naprava in par malenkosti, da si priborimo znak. Če bo vse po sreči bodo pomanjkljivosti odpravljene že v jeseni. Sporočimo. (30.08.2012)

Lesnate vrste v Bavšici so popisane in dodane v Interaktivni vodnik za določanje lesnatih rastlin v TNP. Kar pomeni, da lahko s pomočjo pametnih telefonov (android) ugotovite kateri grm oziroma drevo raste pred vami. Za tiste brez Pametnih telefonov pa imamo v PUSu dve tiskani brošuri s katerima določanje drevesnih vrst poteka podobno kot s telefoni. Hvala Alenki in Tanji iz TNP za inštrukcije in brošure. (20.08.2012)

Prost poletni termin v PUS Bavšica za izvedbo tabora, usposabljanja ali izobraževanjaje le še med 17. in 24.8. 2012. Vabljeni, da ga zapolnite. 🙂

Seja ICC UIAA: Pretekli vikend je bil v PUSu mednarodno obarvan, saj je v njem potekala seja Komisije za tekmovalno ledno plezanje Mednarodne zveze planinskih organizacij UIAA. Veseli smo, da so se v domu dobro počutili, več o tem, kaj se je dogajalo, pa lahko preberete tule. (13.06.2012)

Pomladni veter je pošteno zavel v PUS Bavšica, saj je “prinesel” kar nekaj novosti. Med drugim novo knjižno polico z obilo zanimive literature, razstavo “Življenje pod Triglavom” in zunanjo obveščevalno tablo. V PUS si sedaj lahko ogledate vso literaturo Planinske založbe PZS in jo tudi naročite. Poletna sezona je pred vrati … (10.06.2012)

Delavna akcija v PUS je bila letos še posebej uspešna. Hvala vsem udeležencem za opravljeno delo in Andreju Baroviču za organizacijo! Več o akciji tule. (01.05.2012)

Delavna akcija v PUS bo mesec za vseslovensko čistilno akcijo. Organizator kot vsako leto MK, vsi zainteresirani vabljeni, da se prijavite. (27.03.2012)

Otvoritev vodniških usposabljanj: Minuli vikend so udeleženci deljenega tečaja za planinske vodnike A kategorije otvorili sezono vodniškega usposabljanja  v PUS. Vikend je zaznamovalo sončno vreme, prestavitev ure in  navdušenje mnogih nad Bavšico, s katero so se srečali prvič. Seveda so jih inštruktorji planinske vzgoje pod vodstvom Dragi Baloh v dveh dneh naučili mnogo novega, med drugim so se kalili v “Bavški ferati”. (27.03.2012)

Sfinga tudi v Bavšici: Odslej si lahko udeleženci tečajev v Bavšici ogledate tudi slovenski film Sfinga, ki je prejel številne nagrade na mednarodnih festivalih gorniškega filma. En izvod sedaj bogati knjižnico v PUS. (28.2.2012)

Spletna stran PUS Bavšica: Od jeseni smo v Programskem svetu zbirali gradivo, s katerim se bo Bavšica predstavljala tudi na spletu. Tako je pred vami spletna stran, na kateri so predstavljene vse pomembenejše infirmacije, vsebine pa bomo še bogatili s svežimi novičkami in idejami za aktivnosti v okolici. (1.2.2012)

PD Šentjošt prvi najemnik v 2012: Po novoletnem rajanju se je v PUS Bavšica odvila prva akcija. Hišo so zasedli mladi iz PD Šentjošt, za katere so mentorji, vodniki in ostali pomočniki pripravili zimovanje. Pravijo, da so se imeli super, smeha je bilo obilo, mraza tudi, snega pa za odtenek premalo. A so se kljub temu naužili snežnih radosti, se marsičesa novega naučili, PUS pa jim je nudil toplo in varno zatočišče. Več si lahko preberete v njihovem opisu. (30.1.2012)

Sejalo se je: Za nemoteno delovanje PUS poleg oskrbnika Jelka Flajsa, gospodarice Mateje Komac in strokovne sodelavke na PZS Veronike Susman skrbi tudi Programski svet (PS) PUS Bavšica z Vanjo Blažica na čelu. V januarju smo se zbrali na prvi letošnji seji, kjer smo presejali lansko sezono in naredili načrte za naprej. Odločni, da naredimo PUS še bolj prijazen za vse najemnike, smo si med drugim zadali, da pridobimo znak »Okolju prijazna koča«,  zaradi česar nas čaka kar nekaj novih investicij. (24.1. 2012)

Comments are closed.