Kje smo

Dolina Bavšice se nahaja v Zahodnih Julijskih Alpah, le nekaj kilometrov stran od Bovca. Njen zatrep sega pod vznožje Bavškega Grintavca, iztek pa do trdnjave Kluže. Naše planinsko učno središče se nahaja v zgornjem delu doline, čisto na koncu ceste. Spodaj si lahko ogledate zemljevid ter podrobnejša navodila, kako priti do nas.


View larger map

Naslov: Bavšica 20a, 5231 Log pod Mangartom.

Z avtom:

QR koda s koordinatami PUS Bavšica.

Iz Bovca: Iz mesta nadaljujete pot 3 km v smeri proti Logu pod Mangartom. Takoj za trdnjavo Kluže zavijete ostro desno za dolino Bavšice (tam je tudi smerokaz). Nato se peljete še 3 km po dolini. Na križišču ob zaključku asfaltirane ceste zavijete desno. Po 100 m ste na cilju.

Iz Predela: Peljete se proti Bovcu do trdnjave Kluže, kjer zavijete ostro levo na stransko pot po dolini Bavšica (tam je tudi smerokaz). Nato se peljete še 3 km po dolini. Na križišču ob zaključku asfaltirane ceste zavijete desno. Po 100 m ste na cilju.

Z avtobusom in vlakom:

Avtobusne linije vozijo večkrat dnevno do Bovca. Za natančnejše informacije in vozne rede priporočamo: http://www.ap-ljubljana.si/. Najbližja železniška postaja se nahaja na Mostu na Soči, ki je od Bovca oddaljen 44 km.