nedelja, 28. februar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sobota, 29. avgust 2015 ob 09:50, ogledov: 5417

27. državno tekmovanje Mladina in gore za šolsko leto 2015/16

Objavil(a): Matej Ogorevc
Šolsko športno tekmovanje Mladina in gore je ekipno tekmovanje, namenjeno osnovnošolcem zadnje triade. Mladi tekmujejo v znanju, veščinah in izkušnjah z vseh področij in oblik planinskega delovanja.

27. državno tekmovanje Mladina in gore bo potekalo v soboto, 23. januarja 2016, v Tržiču v organizaciji OŠ Tržič in PD Tržič.

Regijska tekmovanja bodo potekala v soboto, 7. novembra 2015, na naslednjih lokacijah:

1. regija: Podravje, Pomurje, Koroška, Savinjska dolina: OŠ Fram, PD Fram
2. regija: Primorska, Notranjska, Posočje: PD Podnanos
3. regija: Ljubljansko območje, Gorenjska, Dolenjska in Bela krajina, Kamniško – Bistriško območje, Zasavje: OŠ Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica, PD Bohinjska Bistrica in PD Srednja vas v Bohinju

Na državno tekmovanje se uvrsti tretjina najboljših ekip z regijskih tekmovanj.

Prijave

Šola lahko prijavi več ekip (prijavnica spodaj v prilogi). Štiričlansko ekipo sestavljajo učenci in učenke od šestega do devetega razreda iste osnovne šole. Prijava ekipe, imenovanje izvajalca in obveščanje o tekmovanju za državno in regijsko raven potekajo skladno s skupnimi pravili ŠŠT (prek spletne aplikacije www.sportmladih.net).

Prijave pošljite do 18. septembra 2015 prek spletne aplikacije Šport mladih, ter po pošti na naslov: Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija, p.p. 214, Dvorakova 9, 1001 Ljubljana.

DOC Prijavnica MIG - osnovnošolsko tekmovanje (161 kB)

Vsebina tekmovanja

Na regijskem tekmovanju udeleženci rešujejo naloge iz splošnih planinskih vsebin.

Na državnem tekmovanju bodo udeleženci v prvem delu tekmovanja reševali naloge iz splošnih planinskih vsebin in dodatnega gradiva. Drugi, finalni del državnega tekmovanja, bo kviz. Če ima ena ali več šol enako število točk, tekmovalci rešujejo dodatne naloge in praktične naloge iz planinskih veščin.

Likovni natečaj
Ker je naslednje leto posebna obletnica, Mladinska komisija namreč praznuje 60 let, bo temu posvečen tudi letošnji likovni natečaj. Osnovnošolske ekipe naj svoje likovne izdelke na temo 60 let Mladinske komisije PZS pošljejo do 1. decembra 2015 na naslov: Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija, p.p. 214, Dvorakova 9, 1001 Ljubljana. Nagrada za najboljši likovni izdelek je Nagradni tabor v Bavšici za celotno ekipo.

Literarni natečaj
Letos bomo kot novost izvedli tudi literarni natečaj, ki pa je namenjen posameznim avtorjem in ne ekipi. Naslov natečaja je Skok v preteklost ali prihodnost: planinski tabor pred 60 leti in čez 60 let. Učenci naj svoj izdelek pošljejo do 1. decembra 2015 na naslov: Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija, p.p. 214, Dvorakova 9, 1001 Ljubljana. Nagrada za najboljši literarni izdelek je Nagradni tabor v Bavšici.

 


Srednješolsko tekmovanje Mladina in gore 2016

Kot obljubljeno na lanskem državnem tekmovanju MIG, bomo letos prvič izvedli tudi srednješolsko tekmovanja, ki pa bo še testnega značaja. Potekalo bo le na državni ravni in sicer sočasno z osnovnošolskim tekmovanjem, torej 23. januarja 2016 v Tržiču. Predpisana literatura in vsebinski okvir bosta enaka kot za osnovnošolce, končni izvedbeni načrt pa se bo prilagodil številu prijavljenih ekip.

Planinsko društvo lahko prijavi več ekip (Prijavnica za srednje šole v prilogi). Srednješolske ekipe so sestavljene iz dveh članov, ki morata biti člana istega planinskega društva ter sta v šolskem letu 2015/2016 vpisana v srednjo šolo.

 

Prijave za srednješolsko državno tekmovanje pošljite do 7. novembra 2015 na naslov Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija, p.p. 214, Dvorakova 9, 1001 Ljubljana.

DOC Prijavnica MIG - srednješolsko tekmovanje (489 kB)


Dodatne informacije

  • Brigita Čeh, koordinatorica tekmovanja, 041 977 469
  • Veronika Susman, strokovna sodelavka PZS, 01 43 45 689, veronika.susman@pzs.si 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino