ponedeljek, 15. julij 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

 

Ostala usposabljanja

Zimska planinska šola
Gorski svet je najbolj obljuden v poletnih mesecih. Planinska zveza Slovenije in njena društva s programi spodbujajo obiskovanje gora tudi v drugih letnih časih. Gore, odete v snežno bel plašč in okovane v led, izžarevajo pravljično lepoto in ponujajo mnogo športnih izzivov. Ker pa je gibanje v zimskih razmerah zahtevnejše, ponujamo usposabljanje, kjer se je mogoče naučiti osnovnih tehnik in zakonitosti planinstva v tem letnem času. Usposabljanje je v prvi vrsti namenjeno srednješolcem in študentom.
 
Tečaj orientacije
Seminar je idealna priložnost za vse, ki se z orientacijo srečujete na planinskih orientacijskih tekmovanjih, planinskih krožkih in planinskih izletih. Na tečaju boste spoznali in usvojili teoretična in praktična znanja razvedanja (oz. orientiranja) ter gibanja po neznanem terenu s pomočjo topografskih kart in kompasa. Predmetnik obsega vsebine pedagoškega dela z najmlajšimi in malo starejšimi, predavatelji pa ne bodo pozabili niti na vsebine, ki vam bodo prišle prav predvsem na planinskih orientacijskih tekmovanjih (teorija, praktične naloge vrisovanja točk, nočna orientacija) in brezpotjih. Za konec pa bo organizirano čisto pravo planinsko orientacijsko tekmovanje, kjer se boste sami, brez sotekmovalcev, preizkusili na progi, ki bo potekala v širši okolici namestitve.
Seminar družabnosti
Planinstvo je več kot zgolj obiskovanje gora. Je način vseživljenjskega učenja in oblika druženja. Poleg znanj s področja vodenja družabnih aktivnosti vsebina programa zajema tudi krepitev preostalih voditeljskih kompetenc in pregled dejavnosti, s katerimi lahko popestrimo planinske izlete (npr. programa Ciciban planinec in Mladi planinec). Usposabljanje je namenjeno vsem, ki delajo z mladimi.
--------------------
DOC Prijavnica na akcije MK PZS
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
Planinska zveza Slovenije
Urad Republike Slovenije za mladino