sreda, 21. marec 2018
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

 

Za organizatorje tekmovanj

Mladinska komisija PZS omogoča organizatorjem tekmovanj izposojo prizem, perforatorjev in kresničk za izvedbo tekmovanj POT in SPOT.

Če želite na svoje tekmovanje POT (ali drugi orientacijski dogodek) povabiti tudi tekmovalce iz drugih lig, priporočamo, da pošljete vabilo na spletno skupino Planinska orientacija (navodila na tej povezavi, če ste člani skupine). Poleg tega pošljite razpis uredniku spletnih strani PZS, ki bo objavil dogodek v koledarju. Ne pozabite na tekmovanje povabiti tudi lokalnih taborniških, skavtskih in gasilskih društev, ki se tudi ukvarjajo z orientacijo in jim bo tekmovanje lahko služilo za trening.

Planinska orientacija (tudi organizacija tekem v planinski orientaciji) je vključena med osnovne planinske dejavnosti in velja za tudi zanjo osnovno zavarovanje v okviru članstva PZS. Tako organizatorjem ni potrebno dodatno zavarovati tekmovanj, razen če želijo tekmovalce zavarovati za višje zavarovalne vsote.

Pripomočki za izvedbo tekmovanj:
XLS Kontrolni list (28 KB) 
Navodilo: Kontrolni list lahko v Excelu delno izpolnite, dopolnite ali popravite po svojih željah, nato pa ga shranite kot .pdf in natisnite.
Pravilniki:

Po izvedenem POT-u naj vsi organizatorji izpolnijo Poročilo o izvedenem orientacijskem tekmovanju (v prilogi spodaj). Na samem tekmovanju pa naj se tekmovalci in organizatorji, stari med 15 in 29 let, tudi podpišejo na obrazec Seznam aktivnih udeležencev. Oba obrazca je nato treba v roku enega meseca po izvedenem tekmovanju poslati na mladinska.komisija@pzs.si. Redno pošiljanje poročil o tekmovanjih (vsaj dve od treh) v eni sezoni je pogoj, da določeni ligi odobrimo sofinanciranje tekmovanj v naslednji sezoni.

Poročila niso sama sebi namen - so osnova za Analizo POT, ki jo v Odboru za orientacijo pripravimo po vsaki sezoni.

Sofinanciranje organizacije Planinskih orientacijskih tekmovanj

Mladinska komisija sofinancira izvajanje planinskih orientacijskih tekmovanj in sicer v obliki prispevka v višini 40 €.

Po končanem tekmovanju izpolnite naslednje obrazce (najdete jih spodaj med prilogami):
  • poročilo o izvedenem orientacijskem tekmovanju,
  • finančno poročilo ter
  • seznam aktivnih udeležencev. 

Poročilu dodajte tudi fotokopije računov in/ali potnih nalogov v vrednosti zneska sofinanciranja (40 €). 
V kolikor boste poslali račune in/ali potne naloge v manjši vrednosti od predvidenih 40 €, vam bo nakazan le znesek enak vsoti priloženih računov.

Hrana, pijača ter tobačni izdelki niso upravičen strošek! - prosimo pošljite račune brez teh postavk.

Seznam aktivnih udeležencev je seznam, na katerega naj se vpišejo vsi sodelujoči stari med 15. in 29. letom. Velja za organizatorje in tekmovalce!

Poročilo skupaj z vsemi potrebnimi dokumenti (podpisani in ožigosani) in prilogami pošljite po pošti v roku enega meseca po tekmovanju na naslov Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija, p.p. 214, Dvorakova 9, 1001 Ljubljana.

Priloge:
DOC Poročilo o izvedenem orientacijskem tekmovanju (161 kB)
DOC Finančno poročilo POT za sofinanciranje (365 kB)
DOC Seznam aktivnih udeležencev - obrazec (51 kB)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2018
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino