ponedeljek, 15. julij 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

 

Taborni prostor Mlačca

Taborni prostor Mlačca pri Mojstrani je v letih 2016 in 2017 uredila Mladinska komisija PZS kot primer vzorčnega tabornega prostor za izvedbo planinskih taborov.

Lokacija tabornega prostora Mlačca
Taborni prostor Mlačca se nahaja pri Mojstrani in sicer na desni strani ceste, ki vodi iz Mojstrane proti Kotu in Krmi (naslov: Kurirska pot 26, 4281 Mojstrana; koordinate: 46.455872, 13.936238). V njegovi neposredni bližini so teniška igrišča ter balinišče, ki jih je na podlagi predhodnih dogovorov možno najeti za uporabo.

Dostop do tabornega prostora je mogoč tudi z avtobusom, urejenih je nekaj parkirišč za osebne avtomobile.

Zaradi bližine Mojstrane je oskrba tabora enostavna, saj je najbližja trgovina oddaljena le nekaj minut vožnje ali 15 minut hoje.

Opremljenost tabornega prostora Mlačca
Taborni prostor je opremljen s priključkom na javno vodovodno in električno omrežje, urejeni so odtoki za umivalnico in kuhinjo v rastlinsko čistilno napravo. Prav tako je urejen odvoz bioloških odpadkov ter ostalih odpadkov, ki jih je potrebno ustrezno sortirati.

Taborni prostor je primeren za tabore z do največ 50 udeleženci. Izvedbo večjih taborov zaradi prostorskih in infrastrukturnih omejitev odsvetujemo!

Okolica tabornega prostora
Taborni prostor je odlično izhodišče za planinske izlete in ture. Iz tabornega prostora so mogoča potepanja po gorah Triglavskega pogorja ali Karavank. Iz tabornega prostora se je možno peš podati v doline Vrata, Kot in Krmo, prav tako pa tudi na bližnji Jerebikovec (1593 m) in Vrtaško sleme (2077 m). Na drugi strani Save Dolinke se lahko podamo v Karavanke na Dovško babo (1891 m) ali Kepo (2139 m). Z nekaj vožnje ali s spanjem na planinskih kočah pa so dosegljivi tudi velikani slovenskih gora kot so Triglav (2864 m), Škrlatica (2740 m), Rjavina (2532 m), Debela peč (2014 m), Cmir (2391 m) in ostali.

Taborni prostor nudi prijetno okolje tudi za ostale dejavnosti. Na samem prostoru lahko postavite igrišče za odbojko, ob prostoru se nahaja večji balvan z opremljenimi športnoplezalnimi smermi, podate se lahko v sotesko Mlačco, obiščete Slovenski planinski muzej, se preizkušate v plezanju v Ferati Mojstrana ali pa se dogovorite za ogled tematske poti in predstave Rajže po poteh triglavskih pravljic.

Lokacija tabornega prostora

Razpis za najem tabornega prostora Mlačca v letu 2024 (https://mk.pzs.si/novice.php?pid=16837)

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
Planinska zveza Slovenije
Urad Republike Slovenije za mladino