sreda, 24. februar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sobota, 17. oktober 2015 ob 10:00, ogledov: 3901

S študenti v hribe ... na temno Veliko Planino

Objavil(a): Matej Ogorevc
Vam je že na prvem predavanju padel mrak na oči? Ne najdete luči na koncu tunela? Se v predavalnici počutite kot na temni strani meseca? No potem ste teme že dodobra vajeni, kar vam je lahko na prvem študentskem izletu v veliko pomoč. Vsem ostalim pa bo tokrat glavni pripomoček svetilka – priporočamo tako s polnimi baterijami in zgledno življensko dobo.
Se vam že sanja kaj bo drugače na tem izletu? Še ne ... potem je v vaši sobi trda tema in zares dobro spite. Pa preidimo raje k stvari, da ne bomo preveč blodili v temi.

Vabljeni na prvi izlet S študenti v hribe ... Tokrat vas povabimo na Veliko planino. Je dom Dovjih mož, po planini pa se podi Divja jaga. Ampak bojda vsa ta bitja ponoči spijo, tako da bomo varni pred njimi. Ne bomo pa varni pred super doživetjem na prelepi Veliki planini, prav zaprav bomo v veliki nevarnosti, da bi nas zajel sončni zahod in da bi si med potjo morali svetiti pod nogami z umetno svetlobo.

Še v dnevni svetlobi se bomo zbrali v Ljubljani ob 16.30 na parkirišču pred trgovino Hofer v Šiški ali uro kasneje na prelazu Volovjek. Od tu jo bomo peš mahnili najprej proti Rakovim ravnem, nato pa proti Gojški in Veliki planini. V kolikor nam bo vreme dopuščalo, se bomo povzpeli na Gradišče, najvišji vrh Velike planine. Po skupinski fotografiji, selfiju ali po zgolj normalni fotki, bomo sestopili proti Domžalskemu domu, ki stoji na Mali planini, a je dovolj velik za vse. Čaj, slasten sendvič, košček čokolade ali pa slasten zavitek nam bodo povrnili moči, ki jih bomo potrebovali za sestop na izhodišče.

Obvezna oprema
Svetilka (priporočena čelna), gojzarji, nahrbtnik, vetrovka, udobne dolge hlače, pulover, kapa, rezervno perilo, malica in pijača, zložljivi dežnik, vrečka za smeti. Na poti se bomo ustavili v Domžalskem domu, tako da kakšen evro ali dva ne bosta odveč.

Slabo vreme
V primeru slabega vremena bo potek izleta prilagojen aktualnim vremenskim razmeram. Vodja izleta si pridržuje pravico po spremembi poti, in cilja, prestavitve izleta oz. v najslabšem primeru njegovi odpovedi v kolikor bo smatral, da so razmere na terenu neustrezne oz. (pre)nevarne za varno izpeljan izlet.

Prijave 
Prijave preko elektronskega obrazca najkasneje do četrtka, 22. oktobra, do 12. ure.
noc_na_planini_foto_matej_ogorevc_m1

Prevoz
Prevoz je lasten. Ob prijavi je potrebno navesti ali lahko peljete še koga izmed udeležencev. Stroški prevoza se porazdelijo med vse udeležence. Tako bomo poskrbeli za kar se da nizke stroške in kar je še pomembneje ... za nižji ogljični odtis našega nočnega planinskeg pohajkovanja.

Vodja izleta in informacije
Izlet vodi Matej Ogorevc (mogorevc@gmail.com, 041 483 924), vodnik Planinske zveze Slovenije.

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino