sreda, 24. februar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

torek, 8. december 2015 ob 09:00, ogledov: 5582

S študenti v hribe ... na Nanos

Objavil(a): Matej Ogorevc
Zakorakali smo v zadnji mesec tega leta in večina izmed študentov je te dni zakopana v knjige. Vendar ne pozabite, da preluftana glava boljše dela, zato si le vzemite malo pavze od učenja in kolokvijev ;)

Na Nanos bi se morali podati že v mesecu novembru, pa nam je takrat zagodlo vreme. Medtem, ko so vršaci še vedno prekriti z belo odejo, pa v nižinah žal ni več sledu takratnih padavin. Tako da kljub mesecu decembru, tokratni izlet na Nanos ne bo čisto zimski (vremenska napoved kaže, da bomo na novo pošiljko snega morali še malo počakati). Ampak sneg gor ali dol, loviti gremo sonce in lepe trenutke na svežem zraku.

Na izlet se bomo odpravili v soboto, 12. decembra 2015. Parkirišče na Dolgem mostu bo ob 8.uri naš kraj srečanja, od koder se bomo z avtomobili odpeljali do Razdrtega (45min vožnje) in se povzpeli mimo Vojkove koče na Nanosu na Suhi vrh, za kar bomo potrebovali 2 uri. Prav toliko časa bomo porabili za sestop nazaj v dolino, vmes pa bo seveda čas za topel obrok na koči.

Obvezna oprema
Gojzarji, nahrbtnik, vetrovka, udobne dolge hlače, pulover, kapa, rezervno perilo, malica in pijača, zložljivi dežnik, vrečka za smeti. Na poti se bomo ustavili v Vojkovi koči, tako da kakšen evro ali dva ne bosta odveč.

Slabo vreme
V primeru slabega vremena bo potek izleta prilagojen aktualnim vremenskim razmeram. Vodja izleta si pridržuje pravico po spremembi poti, in cilja, prestavitve izleta oz. v najslabšem primeru njegovi odpovedi v kolikor bo smatral, da so razmere na terenu neustrezne oz. (pre)nevarne za varno izpeljan izlet.

Prijave
Prijave preko elektronskega obrazca najkasneje do petka 11. decembra, do 12. ure.

Prevoz
Prevoz je lasten. Ob prijavi je potrebno navesti, ali lahko peljete še koga izmed udeležencev. Stroški prevoza se porazdelijo med vse udeležence. Tako bomo poskrbeli za kar se da nizke stroške in kar je še pomembneje, za nižji ogljični odtis našega planinskega  pohajkovanja.

Vodja izleta in informacije
Katarina Kadivec (katarina.kadivec@gmail.com, 031 352 254), Tina Arh (tina.arh13@gmail.com, 041 992 268), vodnici Planinske zveze Slovenije.

 

Lepo povabljeni v mlado in veselo družbo!

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino