nedelja, 28. februar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

torek, 29. december 2015 ob 11:00, ogledov: 2377

Veseli december med mladimi kočevskimi planinci

Planinsko društvo Kočevje | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Ker je december zelo naporen za denarnice naših staršev, smo se na Mladinskem odseku Planinskega društva Kočevje odločili, da se tokrat prehodimo po domačih hribih.
V soboto, 12. decembra, se je pred OŠ Stara Cerkev zbralo 95 mladih planincev iz vseh treh kočevskih osnovnih šol - družbo so jim delali trije vodniki in tri mentorice ter Miha, ki je skrbel za lepe fotografije. Pridružil pa se nam je še Franci Janež, predsednik PD Kočevje.

Kljub množičnosti smo po cestah hodili previdno, po gozdnih poteh pa razigrano, veselo in klepetavo, nekateri pa tudi nagajivo. Po uri in pol hoje proti srčkovi koči, smo pred njo zagledali taborni ogenj, pravo presenečenje. Zelo nam je prijal tudi topel čaj, ki smo ga srebali med gašperjevo predstavitvijo taborniškega roda Rod svobodnega risa. Po kratkem in prijetnem druženju smo se nato po poti dostopa vrnili do šole.

Preobuli smo se v športne copate in se zbrali v šolski telovadnici. Izvedeli smo, da je naš predsednik pred kratkim slavil rojstni dan, ter da bo v kratkem svoje mesto prepustil nasledniku. Čestitali smo mu s pesmico, vsak pa je narisali tudi risbico, ki smo jih skušali vse speti v knjigo spominov. On pa nas je obdaril s čokoladicami.

Tik pred zaključkom druženja pa nas je pred vrati čakalo še eno presenečenje. Eden od dobrih mož je pustil za nas polno škatlo pohodnih nogavic. Hitro smo našli vsak svojo številko in veseli odšli domov.

V imenu Planinskega društva Kočevje se iz srca zahvaljujem vsem, ki ste nam kakorkoli pomagali pričarati lep sobotni dan za naše pridne pohodnike. Ob enem pa vsem voščim srečno novo leto in zaželim varen korak v prihajajočem letu.

Majda Terbuc

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino