četrtek, 25. februar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

ponedeljek, 1. februar 2016 ob 10:00, ogledov: 3489

60 za 60

Objavil(a): Matej Ogorevc
Kar 60 udeležencev se je udeležilo nočnega vzpona na Snežnik, s katerim smo vkorakali v leto 60. leto delovanja Mladinska komisije Planinske zveze Slovenije.

mk_pzs_s_studenti_v_hribe_sneznik_2016_foto_samo_murovec_m2
mk_pzs_s_studenti_v_hribe_sneznik_2016_foto_kristjan_japelj_m3
mk_pzs_s_studenti_v_hribe_sneznik_2016_foto_samo_murovec_m3
Projekt študentskih izletov (S študenti v hribe) v organizaciji Mladinske komisije PZS se lepo razvija. Število udeležencev se povečuje, organizatorji pa skrbimo za izvedbo zanimivih in varnih izletov. V petek 22. januarja 2016, smo se tako ob siju polne lune vzpeli na Snežnik.

Snežnik ni nikoli od muh! Je namreč gora, ki svoje zobe še posebej rada pokaže pozimi, ko lahko zavojevalcem postreže z izdatnimi količinami snega, močno burjo ter s temperaturami globoko pod lediščem. Tokrat smo imeli srečo z vremenom – hodili smo po steptanem suhem snegu, temperature niso bile preveč pod ničlo, pa tudi ozračje je bilo mirno. Brez vetra in tudi brez oblakov, tako da nam je mesec neovirano osvetljeval pot.

Udeleženci in vodniki smo se ob zbrali 19. uri na Sviščakih. Po uvodnih besedah smo se podali na pot, ki je sprva potekala skozi gozd, nato pa med ruševjem. Na vrhu sta nas s toplim čajem pričakala oskrbnika Koče Draga Karolina na Velikem Snežniku, Janja in Slavko. Po uri počitka, ki je v prijetnem vzdušju tople koče prehitro minila, smo se napotili nazaj proti izhodišču. Izlet smo na Sviščakih zaključili ob polnoči, najbolj zagreti žurerji so tako gotovo uspeli najti še kakšno zabavo v svojem domačem kraju.   

Namesto zaključka pa bom izkoristil priložnost za povabilo na naslednji študentski izlet. Za podrobnosti o njem pa spremljajte objave na naši spletni strani.

Fotogalerijo z nekaj super nočnimi posnetki najdete na Facebook profilu MK PZS

Pisal Andrej Barovič, fotografirala Samo Murovec in Kristjan Japelj.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino