četrtek, 25. februar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

četrtek, 11. februar 2016 ob 15:00, ogledov: 4742

S študenti v hribe ... na Ratitovec

Objavil(a): Matej Ogorevc
Gremo na flancate! Baje so na Ratitovcu odlični ... in sveži!
Če nam vreme ne bo spet zagodlo bomo šli pa tudi na sneg. Zaenkrat dobro kaže – tudi kamera blizu izhodišča na Soriški planini.

Skratka, če bo šlo vse po (vremenskem) planu, nas čaka pravi zimski izlet. S snegom, nizkimi temperaturami in (upajmo) tudi čistim zrakom in širnim razgledom. Na samem izhodišču nam bo razgled sprva še prekrival kosmat gozd, tekom poti proti etapnemu cilju (saj poznate tisto: na vrhu smo šele na polovici poti), pa se bo slednji vedno bolj redčil, dokler ga ne bo popolnoma zmanjkalo. Sicer pa si bomo pot popestrili še z ogledom vsaj enega, izmed mnogih, vojaških objektov, ki nas še vedno spominjajo na potek nekdanje nepravične državne meje med Kraljevino Jugoslavijo in fašistično Italijo.

Do etapnega cilja, Krekove koče na Ratitovcu, nas bodo od izhodišča ločile dobre tri ure hoje, prav toliko bomo potrebovali tudi za hojo v obratni smeri. Torej ne gre za dopoldanski sprehod, ampak prav naporno pa tudi ne bi smelo biti. Tura je tako primerna za vse, ki ste vsaj malo vajeni miganja, kakšno posebno znanje zimske tehnike pa tudi ni potrebno. Z vami bomo izkušeni planinski vodniki, ki vas bomo varno pospremili od izhodišča do koče in nazaj.

Izlet bo potekal v soboto, 20. februarja 2016, z zborom ob 7. uri v Ljubljani (pred trgovino Hofer v Šiški), ob 7.40 uri v Lescah (trgovina Hofer) oz. ob 8.30 uri na parkirišču pred smučiščem Soriška planina.

Obvezna oprema: gojzarji, gamaše, nahrbtnik, udobna topla oblačila, kapa, dva para rokavic, rezervno perilo, malica in topla pijača (čaj), vrečka za smeti. Tik pod vrhom Altemaverja, najvišjega vrha Ratitovca, se bomo pogreli v planinski koči, zato kakšen evro ali dva ne bosta odveč. Če imate doma dereze in cepin ju lahko vzamete s seboj.

V primeru slabega vremena bo potek izleta prilagojen aktualnim vremenskim razmeram. Vodja izleta si pridržuje pravico do spremembe poti in cilja, prestavitve izleta oz. v najslabšem primeru njegovi odpovedi v kolikor bo smatral, da so razmere na terenu neustrezne oz. (pre)nevarne za varno izpeljan izlet.

Prijave zbiramo preko elektronskega obrazca najkasneje do četrtka, 18. februarja, do 12. ure. Število udeležencev je omejeno na 20, zato pohiti s prijavo. Prevoz: Izlet je brezplačen, prevoz je lasten.

Stroški prevoza se porazdelijo med vse udeležence. Tako bomo poskrbeli za kar se da nizke stroške in kar je še pomembneje ... za nižji ogljični odtis našega planinskega pohajkovanja.

Izlet vodita (in vas o njem dodatno informirata) Matej Ogorevc (041 483 924, mogorevc@gmail.com) in Barbara Bajcer, vodnika Planinske zveze Slovenije.

Se vidimo!
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino