nedelja, 28. februar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

petek, 25. marec 2016 ob 11:30, ogledov: 3599

S študenti na Kriško goro

Objavil(a): Tina Arh
V soboto zjutraj se nas je v Šiški zbralo 27 ljubiteljev gora in psička Nessie. Od tam smo se skupaj odpravili proti izhodišču našega pohoda.
Polurno vožnjo proti vasici Gozd smo s sopotnicami preživele ob zabavnih pogovorih in lepih razgledih na zasnežene hribe. V bližini vznožja gora smo opazovale pravokotne travnate zaplate sredi snežne odeje, ki so ostale za talnimi plazovi iz preteklih dni. Eno smo si lahko ogledali ob poti čisto blizu vrha Kriške gore.

kriska_gora__2_

Malo pred osmo smo z izhodišča ob vodstvu Katarine zagrizli v klanec. Kljub zmernemu tempu smo se kaj hitro morali ustaviti in odvreči zgornje sloje oblačil, kajti jutro je bilo sončno, toplo in klanec strm. Na polovici poti smo s kopne poti prišli v sneženo pokrajino. Gaženju smo se na srečo izognili, stopati pa smo morali pozorno, saj je bil sneg južen, tako da je bilo na predelih malce drseče. Kljub popolnoma zasneženi okolici nas je petje ptic in toplo vreme spominjalo, da bije zadnji dan zime in da je pomlad pred vrati. Vrh Kriške gore smo dosegli v uri in pol. Ker je bilo že na začetku pohoda odločeno, da poti ne bomo nadaljevali v smeri Tolstega vrha zaradi nevarnosti zdrsa, smo si vzeli ob koči na Kriški gori čas in se sončili, malicali in družili na sončku. Tudi navdušenci smučarskih skokov so prišli na svoj račun, saj so si jih skupinsko ogledali v koči.

kriska_gora__1_ 

Pot navzdol je bila zelo zabavna in hitra, saj smo po južnem snegu skoraj odsmučali. Za veselo vzdušje je poskrbela psička Nessie, ki je živahno skočila za vsako kepo, ki smo ji jo vrgli. :) Okrog pol dveh popoldan smo bili že zbrani na parkirišču, kjer smo se skupinsko zahvalili vodnikom za prelep sobotni izlet. Barbara, Katarina, Andrej in Špela, se enkrat hvala! :)

Lara Ulčakar 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino