nedelja, 28. februar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sobota, 14. maj 2016 ob 00:00, ogledov: 2741

Srečanje Odbora mladinskih odsekov Meddruštvenega odbora planinskih društev Primorske

Planinsko društvo Snežnik Ilirska Bistrica | Planinsko društvo Sežana | Planinsko društvo Piran | Planinsko društvo Slavnik | Planinsko društvo Postojna | 
Objavil(a): Tina Arh
Na Sviščakih je v soboto 7. maja potekalo srečanje z dolgim imenom, zato bom dalje raje pisal srečanje mladih planincev Primorske. Že 40 let je takšno srečanje potekalo na Vremščici, sedaj pa je napočil čas, ko je srečanje začelo potovati po primorskih hribih. Letos je bilo v organizaciji PD Snežnik Ilirska Bistrica izvedeno na Sviščakih.

Zbralo se nas je čez 100 otrok, vodnikov, mladinskih voditeljev in mentoric iz planinskih društev: Sežana, Piran, Slavnik, Postojna in Snežnik Ilirska Bistrica. Po uvodnem pozdravu Darinke Dekleva, predsednice lokalnega društva, smo se glede na starost in izkušnje razdelili v tri skupine in se podali na tri različne pohode.

Najmlajši so se podali do Obračališča, kjer je lep razgled na sam vrh Snežnika. Nekoliko starejši so se podali po gozdni učni poti Sviščaki, kjer so se seznanili z vsemi pomembnimi informacijami o snežniških gozdovih. Najizkušenejši pa so se podali na Snežnik, kjer so se lahko na lastne oči prepričali o spremenljivosti vremena v gorah. Po nekoliko oblačnem jutru je namreč sledil sončen dan, ki se je nato nenadoma pooblačil in ohladil, z oblakov pa je pričela padati sodra. Glede na to, da so bili vsi dobro opremljeni in v času poslabšanja že blizu Sviščakov, pa bo izlet vseeno vsem ostal v lepem spominu.

Prvi dve skupini, ki sta se že prej vrnili na Sviščake sta do poslabšanja vremena uživali v igrah na bližnjem travniku, po poslabšanju vremena pa smo druženje ob čaju in piškotih nadaljevali v Domu na Sviščakih. Prijetno druženje se je raztegnilo do popoldanskih ur. Otroci so se igrali, odrasli pa so si izmenjali izkušnje glede dela z mladimi. Vsi pa smo preživeli lep dan v prijetni družbi.

Besedilo: Andrej Barovič
Fotografije: Maruška Lenarčič


Fotogalerija

 Maruška Lenarčič

 Maruška Lenarčič1 / 7

 Maruška Lenarčič2 / 7

 Maruška Lenarčič3 / 7

 Maruška Lenarčič4 / 7

 Maruška Lenarčič5 / 7

 Maruška Lenarčič6 / 7

 Maruška Lenarčič7 / 7

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino