nedelja, 28. februar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

torek, 17. maj 2016 ob 17:30, ogledov: 3921

S študenti v hribe ... na nočno Menino planino

Objavil(a): Matej Ogorevc
Po tem, ko nam je aprilsko vreme zagodlo pri izletu na Kum, se nam končno obeta prvi letošnji spomladanski izlet. Tudi ta bo nekaj posebnega, zopet se bomo namreč na pot odpravili v poznih popoldanskih urah in si pot osvetljevali s svetilkami.
Podali se bomo na Menino planino in doživeli čudovit nočni izlet s prelepimi razgledi in sončnim zahodom, ki ga bomo dočakali na razglednem stolpu na vrhu planine. Iz Ljubljane se bomo odpeljali do Tuhinjske doline, ki bo tokrat naše izhodišče. Pot nas bo vodila proti razglednemu stolpu, ki se nahaja nedaleč od planinskega zavetišča, od koder bomo lahko občudovali prelep razgled na osvetljeno Ljubljansko kotlino. Od tam se bomo spustili do Doma na Menini planini, kjer se bomo okrepčali in hitro krenili nazaj proti avtom

Za pot navzgor bomo potrebovali približno dve uri in pol, pot navzdol bomo opravili v uri in pol. Tura je primerna za vse. Z vami bomo izkušeni planinski vodniki, ki vas bomo varno pospremili od izhodišča do vrha in nazaj.

Izlet bo potekal v petek, 20. maja 2016, z zborom ob 16.30 na parkirišču pri Pedagoški fakulteti v Ljubljani.

Obvezna oprema: Svetilka (priporočena čelna), gojzarji, nahrbtnik, vetrovka, udobne dolge hlače, pulover, kapa in rokavice, rezervno perilo, malica in pijača. Na poti se bomo ustavili v domu na Menini planini, tako da kakšen evro ali dva ne bosta odveč.

V primeru slabega vremena bo potek izleta prilagojen aktualnim vremenskim razmeram. Vodja izleta si pridržuje pravico do spremembe poti in cilja, prestavitve izleta oz. v najslabšem primeru njegovi odpovedi v kolikor bo smatral, da so razmere na terenu neustrezne oz. (pre)nevarne za varno izpeljan izlet.

Prijave preko elektronskega obrazca najkasneje do četrtka, 19. maja, do 12. ure oz. do zapolnitve prostih mest. Število udeležencev je omejeno na 25, zato pohiti s prijavo.

Izlet je brezplačen, prevoz pa lasten. Stroški prevoza se porazdelijo med vse udeležence. Tako bomo poskrbeli za kar se da nizke stroške in kar je še pomembneje, za nižji ogljični odtis našega planinskega pohajkovanja.

Izlet bosta vodila Klemen Kogovšek (070 720 197, klemen.kogovsek1@gmail.com) in Aljaž Šemrov, vodnika Planinske zveze Slovenije.


Seveda na izlet vabljeni tudi tisti, ki ste študenti le po duši :)

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino