nedelja, 28. februar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

četrtek, 26. maj 2016 ob 14:20, ogledov: 4564

Mednarodno planinsko orientacijsko tekmovanje - razpis

Objavil(a): Matej Ogorevc
Planinska zveza Slovenije v sodelovanju z Združenjem planinskih organizacij Balkana razpisuje Mednarodno planinsko orientacijsko tekmovanje - IMOC 2016 (International Mountaineering Orienteering Competition).
Planinska zveza Slovenije v sodelovanju z Združenjem planinskih organizacij Balkana


razpisuje


Mednarodno planinsko orientacijsko tekmovanje - IMOC 2016
(International Mountaineering Orienteering Competition)

 

Planinska orientacijska tekmovanja predstavljajo skupek znanj, izkušenj in uporabe tehničnih naprav za gibanje v naravi, še posebej v gorskem svetu. Mednarodno planinsko orientacijsko tekmovanje bo potekalo v obliki ekipnega tekmovanja (ekipa 3 do 5 članov) v treh starostnih skupinah. Tekmovanje bo sestavljeno iz dnevne in nočne preizkušnje, za zmago pa bo potrebno terenskima preizkušnjama dodati tudi še teoretično znanje orientacijskih in gorniških vsebin.

DATUM TEKMOVANJA: petek, 30. september - nedelja, 2. oktober 2016

KRAJ TEKMOVANJA: Pokljuka, Slovenija

KATEGORIJE
  • Mladi: vsi člani 15 - 18 let; lažja proga
  • Odrasli: vsi člani nad 15 let, polnoleten vodja ekipe; zelo zahtevna proga
  • Veterani: vsi člani nad 40 let; zahtevna proga

Uradni jezik tekmovanja je angleščina. Vsaka planinska zveza lahko prijavi do 3 ekipe na kategorijo, izbrane na nacionalnih kvalifikacijah. Ekipe sestavlja 3 - 5 članov, ki so člani svojih planinskih zvez, in niso ločene po spolu. 

Zbor tekmovalcev bo v petek ob 18h, sledila bo nastanitev in teoretične naloge. V soboto bo na vrsti daljša dnevna tekma in zvečer krajša nočna tekma. V nedeljo zjutraj čakajo tekmovalce še praktične naloge, sledila bosta razglasitev do 11. ure in zaključek.

Uporabljali bomo planinski zemljevid Triglav (PZS, 2016) v merilu 1 : 25 000. Karto ekipe prejmejo na startu. Tekmovanje bo preverjalo znanje orientacije in vrisovanja točk na zemljevid, telesno pripravljenost ter planinsko znanje v teoriji in praksi - referenčno gradivo bo poslano naknadno. Namesto tekmovalnosti želimo dati poudarek tovarištvu, spletanju vezi ter spoznavanju pokrajine.

OPREMA: Ekipe morajo biti primerno opremljene za gibanje po gozdnatem in gorskem terenu ne glede na vremenske razmere. Ekipe v vseh kategorijah potrebujejo kompas, prvo pomoč ter orodje za vrisovanje (svinčnik, kotomer, šestilo, ravnilo in kalkulator). Obvezna je planinska obutev (visoki čevlji z narebričenim podplatom). Prepovedana je uporaba naprav, ki omogočajo prikaz lokacije na grafični karti.

NAMESTITEV IN PREHRANA: Za spanje tekmovalci potrebujejo le spalne vreče. V petek dobijo večerjo, v soboto zajtrk in večerjo, v nedeljo zajtrk. Priskrbeli bomo nekaj okrepčila na sobotni progi, a priporočamo tudi lastno malico.

TOČKOVANJE IN PRAVILA: Ekipa mora progo prehoditi skupaj, kontrolne točke pa morajo pobirati v pravilnem vrstnem redu. Kontrolne točke bodo označene z oranžno-belimi prizmami, ponoči pa tudi s kresničkami. Če ekipe na progi prekoračijo časovnico (dvakratnik idealnega časa), so diskvalificirane.

Točkovnik

 

Aktivnost oz. opis

Pozitivne točke

1.

Vsaka najdena kontrolna točka

+ 50

2.

Vsaka pravilno rešena praktična ali teoretična naloga

+ 5 ali + 20

3.

Dodatne točke za vsako članico v ekipi

+ 2

4.

Dodatne točke za petčlansko ekipo

+ 10

 

Aktivnost oz. opis

Negativne točke

1.

Vsaka minuta porabljenega časa na progi

- 1

2.

Neuporaba planinske obutve (za vsakega člana)

- 5

3.

Ekipa brez osnovnega kompleta prve pomoči

- 15


STARTNINA: 30 € na tekmovalca; vključuje prenočišče in dva polpenziona. Po prijavi bo račun poslan na planinsko zvezo, ki je ekipo prijavila.

PRIJAVE potekajo izključno preko nacionalnih planinskih zvez, ki prijavi dodajo izjavo, da so vsi prijavljeni tekmovalci člani njihove organizacije s plačano članarino za leto 2016. Predstavniki Slovenije so na tekmovanje uvrščeni preko tekmovanja SPOT. Prijavnico pošljite do sobote, 10. septembra 2016, na elektronski naslov imoc@pzs.si.

 

Tekmovanje bo potekalo v vsakem vremenu!

 

Vabljeni!

 

Matej Ogorevc,
vodja tekmovanja
Barbara Bajcer,
načelnica MK PZS
Bojan Rotovnik,
predsednik PZS

Priloge:
PDF  Razpis (306 kB)
DOC Prijavnica (504 kB)

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...