petek, 22. januar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

ponedeljek, 20. junij 2016 ob 10:00, ogledov: 2647

Narcise – 5 srčnih deklet – državne prvakinje v planinski orientaciji

Objavil(a): Matej Ogorevc
Planinska orientacija je zanimiv način gibanja, razmišljanja in uživanja v naravi. V Sloveniji potekajo tekmovanja v ligah (trenutno jih deluje 7) – POT-i. Iz vsake lige se po 2 najboljši ekipi v posamezni kategoriji uvrstita na državno tekmovanje – SPOT.
Na našem območju deluje Gorenjsko-Dolenjska liga, v kateri tekmujejo tudi naša dekleta - Narcise, ki zastopajo PD Krka Novo mesto. Ta dekleta se tekmovanj udeležujejo od novembra 2014, ko so že na prvi tekmi preprečljivo zmagale. Z občudovanja vredno voljo in trudom so prišle do državnega tekmovanja na Rakitni, kjer so lansko leto prvič tekmovale in tudi zmagale v svoji kategoriji - kategorija A (učenci do 6. razreda osnovne šole). V novi sezoni so se zopet udeležile treh tekmovanj v ligi in osvojile dve zmagi in eno drugo mesto. Kot favoritinje so se letos, 15. maja, zopet udeležile državnega tekmovanja, tokrat v okolici Slivnice pri Celju in kljub težkim, predvsem mokrim razmeram, še enkrat zmagale in s tem ponovno postale državne prvakinje v kategoriji A.
 
Tina Kraljič, Ana Kraljič, Špela Gorenc, Julija Srpčič in Klara Žagar, učenke 6. razreda OŠ Škocjan in članice PD Krka Novo mesto: BRAVO!
 
Vseh teh uspehov najbrž dekleta ne bi dosegla brez svoje srčnosti in prijateljstva, pa tudi ne brez pomoči staršev, PD Krka Novo mesto (predvsem Toneta in Fanike) in OŠ Frana Metelka Škocjan.
 
Na tem mestu se vsem skupaj kot mentor Narcis iskreno zahvaljujem, Narcisam pa še enkrat čestitam in jim želim podobne uspehe tudi v naslednji sezoni, ko bodo tekmovale v kategoriji B.
 
Milan Kraljič
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino