petek, 22. januar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

torek, 16. avgust 2016 ob 15:00, ogledov: 1554

Razpis kandidacijskih postopkov za volitve v organe Mladinskega sveta Slovenije

Objavil(a): Matej Ogorevc
Mladinski svet Slovenije (MSS) objavlja razpis kandidacijskih postopkov za volitve v organe Mladinskega sveta Slovenije za mandatno obdobje 2016 - 2018. Razpisani so postopki za predsednika, štiri podpredsednike ter tri člane nadzornega odbora. Rok za oddajo kandidatur je petek, 9. september 2016.
Mladinski svet Slovenije (v nadaljevanju MSS) razpisuje kandidacijski postopek za zasedbo naslednjih funkcij:

  • podpredsednik oz. podpredsednica MSS za mladinske politike
  • podpredsednik oz. podpredsednica MSS za razvoj mladinskih politik na lokalni ravni
  • podpredsednik oz. podpredsednica MSS za participacijo in organiziranje
  • podpredsednik oz. podpredsednica MSS za mladinsko delo in neformalno izobraževanje
  • podpredsednik oz. podpredsednica MSS za mednarodno sodelovanje
  • 3 člani oz. članice Nadzornega odbora MSS 

 

Kandidacijski postopek za podpredsednike oz. podpredsednice:
Organizacije članice MSS lahko predlagajo za kandidate oziroma kandidatke na imenovane in voljene funkcije izključno svoje članice ali člane (4. člen Pravilnika o volitvah in imenovanjih v MSS). Predloge kandidatur za volitve morajo organizacije članice MSS posredovati MSS v 30 dneh po dnevu začetka kandidacijskih postopkov s priporočeno pošto (iz 7. člena Pravilnika o volitvah in imenovanjih v MSS).

Tajništvo MSS posreduje listo kandidatur vsem članicam MSS najkasneje 21 dni pred dnevom volitev. Na listo kandidatur so uvrščene samo tiste kandidature, ki so bile posredovane v skladu s tem razpisom in statutom MSS.

Predlog kandidature za individualne funkcije mora vsebovati pisne podpore kandidaturi iz najmanj štirih organizacij članic MSS poleg organizacije predlagateljice. Vsaka organizacija članica MSS lahko izrazi podporo dvema kandidatoma oziroma kandidatkama za posamezno funkcijo (iz 7. člena Pravilnika o volitvah in imenovanjih v MSS).

Kandidacijski postopek za člane Nadzornega odbora:
Organizacije članice MSS lahko predlagajo za kandidate oziroma kandidatke na imenovane in voljene funkcije izključno svoje članice ali člane (4. člen Pravilnika o volitvah in imenovanjih v MSS). Predloge kandidatur za volitve morajo organizacije članice MSS posredovati MSS v 30 dneh po dnevu začetka kandidacijskih postopkov s priporočeno pošto (iz 7. člena Pravilnika o volitvah in imenovanjih v MSS).


Veljavne bodo kandidature, ki bodo oddane do 9. septembra 2016 do 23:59 CET
. Kandidature pošljite na naslov Mladinski svet Slovenije, Dunajska 5, 1000 Ljubljana s priporočeno pošto in pripisom: »Ne odpiraj - kandidatura za mesto podpredsednika MSS« oz. »Ne odpiraj - kandidatura za Nadzorni odbor MSS«.


Nepravočasne, nepopolne in neustrezno opremljene vloge (predlogi kandidatur) bodo zavržene. Vloge (predlogi kandidatur) z neustrezno opremljeno ovojnico bodo, poleg tega, da bodo zavržene, tudi vrnjene pošiljatelju.


Volitve bodo potekale na 34. seji Zbora MSS, dne 13. oktobra 2016.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino