petek, 22. januar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

ponedeljek, 12. september 2016 ob 16:00, ogledov: 4401

Otroci Triglava razigrani na otroškem igrišču na Hleviški planini

Planinsko društvo Idrija | 
Objavil(a): Manca Ogrin
Hleviška planina, slikovita izletniška točka nad mestom tradicionalne slovenske čipke in klekljanja, ima nova otroška igrala. Postavitev pravega otroškega parka, ki ga je v sodelovanju z Geoparkom Idrija zasnovalo Planinsko društvo Idrija, je v okviru akcije Otroci Triglava podprla Zavarovalnica Triglav. Ob odprtju je največja slovenska zavarovalnica organizirala tudi pohod v okviru vseslovenskega ekološkega projekta Očistimo naše gore, ki letos poteka že sedmo sezono zapored.
Ob Koči na Hleviški planini se lahko zdaj najmlajši in vsi mladi po srcu igrajo na popolnoma novih igralih. Ta so sestavljena iz številnih didaktičnih igralnih elementov, ki spodbujajo otroško kreativnost, urjenje telesnih veščin in varno igro. Del otroškega igrišča je tudi park kamnin, ustvarjen v sodelovanju z Geoparkom Idrija, ki prikazuje nastanek Zemlje.

Na priljubljeni izletniški točki vse bolj razigrano
Projekt je Zavarovalnica Triglav podprla v okviru akcije Otroci Triglava, ki jo v zavarovalnici izvajajo že peto leto. V tem času so prenovili kar 15 otroških igrišč in tako zagotovili urejene prostore za otroke in mlade po vsej Sloveniji. "Z akcijo Otroci Triglava v naši zavarovalnici skrbimo za urejanje in postavitev površin, na katerih lahko starši z otroki in tudi mladi kakovostno preživljajo prosti čas. Ta duh odseva tudi igrišče, ki bogati okolico koče na priljubljeni idrijski izletni točki," je povedal Ivica Vulić, direktor OE Nova Gorica Zavarovalnice Triglav.

Pri postavitvi igral je najstarejša zavarovalnica v slovenskem prostoru sodelovala s Planinskim društvom Idrija. "Prenašanje gorniških vrednot na najmlajše je posebno planinsko poslanstvo. Z donacijo Zavarovalnice Triglav Hleviško planino danes krasi osupljivo otroško igrišče z izjemnim parkom kamnin," je veselje z nad 300 udeleženci otvoritvene slovesnosti, med katerimi je bilo izjemno veliko mlajših pridnih nabiralcev smeti, delil predsednik enega najstarejših slovenskih planinskih društev Nace Breitenberger in dodal: "Danes je čudovito lokacijo v naravi prevel navihan otroški živ-žav in v društvu si želimo, da bi trajal še dolgo."

otroci_triglava_koca_na_hleviski_planini_012
Odprtje pravega otroškega parka pri Koči na Hleviški planini, ki sta ga postavila Zavarovalnica Triglav in Planinsko društvo Idrija. (foto Zavarovalnica Triglav)

Očistili tudi pot na Hleviško planino
Akciji Otroci Triglava se je tokrat pridružil tudi tradicionalni projekt Očistimo naše gore, ki ga v zavarovalnici izvajajo že sedmo sezono zapored. Tako je bil za navdušene izletnike pred odprtjem igrišča organiziran voden pohod na vrh Hleviš. Pohodnike so na zbirnem mestu v starem mestnem jedru Idrije pričakali simboli akcije – biorazgradljive vrečke za smeti, rokavice in majice akcije.

Tako kot druge akcije v okviru projekta Očistimo naše gore je tudi ta zbrane ozaveščala o pomenu odgovornega vedenja v naravi. "Z akcijo spodbujamo k dejanjem vse, ki jim je mar za čisto naravo. V doline vsako leto odnesemo veliko svojih smeti in tudi tistih, ki so jih za seboj pustili drugi. Opazili smo, da v zadnjih letih v gorah ostaja predvsem veliko cigaretnih ogorkov, zato apeliramo na kadilce, da jih pospravijo za seboj. V minulih šestih sezonah smo zbrali že 27 ton smeti in svoje poslanstvo nadaljujemo še naprej," je še dejal Vulić.

Fotogalerija

 Zavarovalnica Triglav

1 / 19

2 / 19

3 / 19

4 / 19

5 / 19

6 / 19

7 / 19

8 / 19

9 / 19

10 / 19

11 / 19

12 / 19

13 / 19

14 / 19

15 / 19

16 / 19

17 / 19

18 / 19

19 / 19

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino