sreda, 27. januar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

ponedeljek, 26. september 2016 ob 08:50, ogledov: 13050

Vabilo na cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu po ugodnejši ceni

Objavil(a): Matej Ogorevc
Cepljenje je najučinkovitejša zaščita pred okužbo s to težko boleznijo osrednjega živčevja. V ZDL akcijo pripravljamo z namenom povečanja zaščite prebivalcev, saj Slovenija sodi med endemske države z visoko obolevnostjo za to nevarno boleznijo, za katero ne poznamo zdravila.
Vabimo vas, da poskrbite za varno gibanje v naravi in izkoristite ugodnejšo ceno cepiva proti klopnemu meningoencefalitisu (KME) v posebni jesenski akciji, ki bo potekala v treh enotah Zdravstvenega doma Ljubljana (ZDL) od 27. do 29. septembra ter od 25. do 27. oktobra.

Cena odmerka cepiva bo enotna za odrasle in otroke, znašala bo 20 evrov.

Akcija cepljenja bo potekala od 8. do 18. ure v zdravstvenih domovih:
  • Bežigrad (Kržičeva ulica 10)
  • Moste-Polje (Prvomajska ulica 5) in
  • Šiška (Derčeva ulica 5).

 

Naročanje na cepljenje ni potrebno, kdor ima cepilno knjižico, pa naj jo prinese s seboj.

Cepljenje je najučinkovitejša zaščita pred okužbo s to težko boleznijo osrednjega živčevja. V ZDL akcijo pripravljamo z namenom povečanja zaščite prebivalcev, saj Slovenija sodi med endemske države z visoko obolevnostjo za to nevarno boleznijo, za katero ne poznamo zdravila. Akcijo cepljenja organiziramo jeseni, saj je to zaradi bližnje zimske neaktivnosti klopov najprimernejši čas za prvi odmerek, sicer pa se cepimo lahko kadarkoli. Spomniti velja, da klopa lahko dobimo povsod, kjer rastejo trave, pleveli in grmičevje, torej tudi na domačem vrtu, v parku ali na otroškem igrišču. Cepljenje je zato namenjeno vsem, ki se gibljejo v naravi, še posebej pa tabornikom, zeliščarjem, gobarjem, čebelarjem, igralcem golfa, tekačem, kolesarjem, pohodnikom, planincem in vrtičkarjem.

Za zagotovitev celovite zaščite je potrebno prejeti tri odmerke, zadostno zaščito pa dosežemo že po prvih dveh odmerkih. Zato bo akcija cenejšega cepljenja potekala v dveh valovih z enomesečnim razmikom, saj si želimo čim večjemu številu ljudi zagotoviti ustrezno zaščito po dostopnejši ceni. Tretji odmerek je sicer priporočljivo prejeti od pet do dvanajst mesecev po drugem cepljenju, prvi poživitveni odmerek po treh letih, nadaljnje poživitvene odmerke pa vsakih pet let (oziroma vsaka tri leta za starejše od 60 let).

Vabimo vas, da poskrbite za svoje zdravje in brezskrben užitek v naravi ter se letošnjo jesen po ugodnejši ceni cepite proti KME!

Prisrčen pozdrav,

Zdravstveni dom Ljubljana

Dodatne informacije: 
E-pošta: pr@zd-lj.si 
Telefon: 01 3003 949 / 01 3003 938

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino