ponedeljek, 18. januar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

petek, 23. december 2016 ob 09:00, ogledov: 3386

Študentski večerni poskus na Javorov vrh

Objavil(a): Matej Ogorevc
Približujejo se prazniki in obilica dobre hrane, počasi pa se zaključuje še eno prelepo leto. Da bomo s študentskimi izleti zaključili tako, kot smo v januarju začeli, se je skupinica 14 študentov odpravila kar ponoči osvajat 1434 metrov visok Javorov vrh.
Vse se je pričelo v Vižmarjah, kjer se nas je 9 nabasalo v kombi, ostalih 5 pa v avto. Po divji vožnji smo le prispeli v Potoče. Iz parkirišča smo pogumno zakorakali v temo, najprej po cesti nato pa po gozdni stezi. Kaj kmalu smo vsi prižgali čelne svetilke in po razgibani poti se je vila kača kresničk.

Ko smo iz gozda prišli do svetega Jakoba, smo zakorakali v tako gosto meglo, da bi jo lahko rezal kar s škarjami, za povrh vsega pa so bila tla vedno bolj ledena. Do razpotja na sedelcu smo vztrajno nadaljevali a po 15 minutah hoda so bile razmere vedno slabše, zato sva z Matejem sklenila, da je bolje, da obrnemo. Oddrsali smo se nazaj do sedla in skočili še do razgledne točke, kjer smo lahko uzrli izjemen razgled. Če si imel zelo veliko domišljije, se razume ;). Po skupinski sliki in Matjaževi »strašljivi zgodbici« smo se odpravili kar nazaj proti dolini. Vmes smo si ogledali še cerkvico Sv. Jakoba, pofrezali čokolado in ostanke čaja ter prestrašili nekaj srn, ki so se pasle v bližini.

Kljub temu da nismo uspeli priti do vrha ter da ni bilo ne duha ne sluha o zvezdnatem nebu, smo vsi po vrsti uživali v večernem sprehodu in dobri družbi. Morda je k temu prispeval tudi zaključek v toplem gostinskem obratu.

Katarina Kadivec

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino