ponedeljek, 18. januar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

petek, 3. februar 2017 ob 16:15, ogledov: 4516

S študenti v hribe ... na Viševnik

Objavil(a): Matej Ogorevc
Viševnik! Ime je res »visoko«, pot k sreči ne tako zelo. Pravzaprav gre za enega izmed najlažje osvojljivih dvatisočakov pri nas - k temu vsekakor pripomore visoko izhodišče na Rudnem polju ter za dvatisočake dokaj »normalno« strma pobočja.
Zaradi vsega tega je priljubljen cilj za pred ali po službeno/študijsko rekreacijo, kajti tudi brez posebnega napora smo lahko v roku treh ur že na izhodišču. Tokrat gre torej za študijskim počitnica/učitnicam prilagojen izlet. Na hitro: kratko, a sladko! =)

Še v dnevni svetlobi se bomo zbrali v Ljubljani ob 15.00 na parkirišču Dolgi most ali ob 16. uri na Rudnem polju. Od tu jo bomo peš mahnili najprej ob smučišču nato pa po gazi vse do vrha.   Sama pot tehnično ni zahtevna in je primerna za vsakega s kančkom kondicije ter zimskogorskega veselja. Izlet pa lahko otežijo snežne razmere. Visok sneg lahko povzroči, da krajši izlet postane tudi nekoliko daljši. Hm, od kje nam je že to znano? Zato ne bomo napovedali ure povratka - predlagamo, da si rezervirate kar cel večer - za vsak slučaj. ;) Aja, vzpenjamo in sestopamo po isti poti.

Obvezna oprema: Čelna svetilka, gojzarji čez gleženj, nahrbtnik, udobna topla oblačila, kapa, dva para rokavic, vetrovka, gamaše, palice po izbiri ter seveda čaj in kakšen prigrizek.

V primeru slabega vremena bo potek izleta prilagojen aktualnim vremenskim razmeram. Vodja izleta si pridržuje pravico po spremembi poti, in cilja, prestavitve izleta oz. v najslabšem primeru njegovi odpovedi v kolikor bo smatral, da so razmere na terenu neustrezne oz. (pre)nevarne za varno izpeljan izlet.

Prijave preko elektronskega obrazca najkasneje do četrtka, 9. februarja, do 12. ure.

Prevoz je lasten. Ob prijavi je potrebno navesti ali lahko peljete še koga izmed udeležencev. Stroški se prevoza se porazdelijo med vse udeležence. Tako bomo poskrbeli za kar se da nizke stroške in kar je še pomembneje ... za nižji ogljični odtis našega nočnega planinskeg pohajkovanja.  

Vodja izleta in informacije
Izlet vodita Domen Strle (domen.strle@me.com, 040 520 029) in Andrej Barovič, vodnika Planinske zveze Slovenije. 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino