ponedeljek, 18. januar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sobota, 11. februar 2017 ob 09:00, ogledov: 3402

Najuspešnejši tekmovalci na Mladina in gore 2017 na Radiih Slovenija, Ognjišče in Koper

Planinsko društvo Idrija | 
Objavil(a): Manca Ogrin
Mladi planinci, udeleženci tekmovanja Mladina in gore Idrija 2017, so gostovali na več radijskih postajah. Utrip tekmovanja v Idriji so ujeli na Radiu Slovenija, člane najboljših ekip iz Trzina in Črnuč so pred mikrofon povabili na Radiu Ognjišče, idrijski srednješolski zmagovalci pa so gostovali na Radiu Koper.
Idrija je januarja gostila 28. državno tekmovanje Mladina in gore, najbolj uveljavljeno planinsko tekmovanje za mlade iz znanj, veščin in izkušenj z vseh področij in oblik planinskega delovanja. V najstarejšem slovenskem rudarskem mestu so se osnovnošolske zmage veselili Obriti orli iz Trzina, ki so za sabo pustili Mount M.U.N.T. iz Črnuč in Pretkane gamse z Bleda, v srednješolski kategoriji so si prva tri mesta razdelile domače ekipe: Gorske zjale, Planinski muhi in Dva strašna majstra.

Utrip dogajanja na tekmovanju Mladina in gore v Idriji je zabeležila novinarka Radia Slovenija Nina Brus za oddajo Dogodki in odmevi, v kateri se je pogovarjala z več tekmovalci, predsednikom PD Idrija Nacetom Breitenbergerjem in predsednikom PZS Bojanom Rotovnikom - posnetek je dosegljiv na tej povezavi, od 15:17 naprej.

Z zmagovalci osnovnošolskega tekmovanja Obriti orli (ekipo sestavljajo Maksi Pavšek, Tim Jovan, Brin Tomc in Nejc Gerkšič) iz PD in OŠ Trzin in njihovim mentorjem Jako Peternelom se je o nabiranju planinskega znanja in izkušenj za Radio Ognjišče že v Idriji pogovarjal voditelj oddaje Doživetja narave Blaž Lesnik, ki je tudi vodil finalni kviz tekmovanja. Prisluhnete lahko tukaj, že v uvodnih vdihih oddaje, več pa od 5. minute dalje. Blaž se je pogovarjal tudi z drugouvrščeno ekipo Mount M.U.N.T. iz Črnuč - učenci Mašo, Ulo, Nikolajem in Tadejo ter njihovo mentorico Andrejo Dominc. Predstavniki idrijskih zmagovalnih ekip bodo gostje ene od prihodnjih oddaj Doživetja narave.

Mladi idrijski planinci, zmagovalci v srednješolski kategoriji, so skupaj z mentorjem gostovali v oddaji Radio Bla bla na Radiu Koper, pred mikrofon jih je povabil voditelj Lovrenc Habe. Barbara Čibej iz zmagovalne in Andrej Erjavec iz tretjeuvrščene srednješolske ekipe sta tudi tokrat pokazala izjemno praktično planinsko znanje, ki kaže na dolgoletne izkušnje in učenje za življenje! Vse to je tisto, kar pri delu s planinskim podmladkom poudarja tudi njihov mentor Nace Breitenberger. Pogovoru lahko prisluhnete v arhivu Radia Koper na tej povezavi - od 4:45 dalje.

Vabljeni k poslušanju in podoživljanju tekmovalnega utripa!

Manca Čujež

-------------------------
Povezana novica:
Trzinsko-idrijska zmaga na 28. državnem tekmovanju Mladina in gore
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino