ponedeljek, 18. januar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sreda, 7. junij 2017 ob 15:30, ogledov: 2620

Poziv za evidentiranje športnega ravnanja in obnašanja

Objavil(a): Matej Ogorevc
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez v sodelovanju z Društvom športnih novinarjev Slovenije in ob podpori Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, vodi Nacionalno kampanjo za spodbujanje športnega obnašanja in športnega ravnanja.
Športne organizacije, izobraževalne institucije, trenerje, sodnike, športnike in športne delavce pozivamo, da zabeležite in sporočite športno ravnanje in obnašanje ter razne primere fair playa, ki jih zaznate v vašem okolju. Oziroma sporočite primere, na katere ste bili opozorjeni tekom izvajanja športnih programov, organizacijo tekmovanj in tudi na drugih dogodkih.

Športno ravnanje in športno obnašanje, ki ga po celem svetu poznamo kot izraz »Fair Play«, se navezuje na naše ravnanje, delovanje in obnašanje. Zelo pomembno je, da vsi vključeni v šport, ravnamo v skladu s športnimi in fair play vrednotami. Pomembno je, da primere dobrega ravnanja izpostavimo in nagradimo ter opozorimo na neprimerno ravnanje in obnašanje.

Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez bo skupaj z Društvom športnih novinarjev Slovenije zbiral in evidentiral primere fair playa, športnega ravnanja in obnašanja. Dobre primere bomo izpostavili in nagradili. Za najboljše pa podelili posebna priznanja na pomembnejših prireditvah (Skupščina OKSZŠZ, Športnik leta v Cankarjevem domu...) ter jih posredovali tudi na Evropsko združenje za fair play in Svetovno združenje za fair play.

Pozivamo vas, da predloge športne poteze na priloženem obrazcu sproti pošiljate po elektronski pošti na naslov ales.solar@olympic.si, po faksu na številko 01 230 60 20 ali po navadni pošti na naslov Slovenska olimpijska akademija, Šmartinska cesta 140, 1000 Ljubljana.

S športnimi pozdravi!

OKS_zvizgavka_banner_SI_728x90

Društvo športnih novinarjev,

Jože Zidar,
predsednik
Olimpijski komite Slovenije Slovenije -
Združenje športnih zvez,

Miroslav Cerar,
Ambasador RS za šport,
strpnost in fair play

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino