ponedeljek, 18. januar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

ponedeljek, 3. julij 2017 ob 12:00, ogledov: 3234

S študenti v hribe ... jutranji sončni žarki jo božajo, ta pa zažari v škrlatni barvi

Objavil(a): Matej Ogorevc
Najbrž je že z naslova razvidno, da se bomo tokrat študentje odpravili na en res mogočen vrh, ki kljubuje vsem vremenskim muham že milijone let. Minilo je dolgo izpitno obdobje in končno je napočil čas, da končno spet malo razmigamo naše ude. Tokrat se odplavljamo na mogočno Škrlatico, ki se je drži sloves, kot druge najvišje gore v Sloveniji.
Škrlatica dosega višino 2740 m nad morjem ter se dviguje ravno nasproti našega očaka, vmes leži le dolina Vrat, od koder se bomo tudi povzpeli proti vrhu. Iz parkirišča v Vratih se bomo napotili proti koči od tod pa zavili desno v gozd proti bivaku IV, mu pomahali v pozdrav in ponovno na-snidenje. Pot nas bo vodila pod Dolkovo Špico, čez strmo melišče, nekaj zajel in klinov in greben, ki nudi prelestne razglede vse do vrha, kjer bo sledila še kako zaslužena malica in počitek, preden se bomo po isti poti vračali nazaj v dolino. Gre za ZELO ZAHTEVNO in naporno pot (ampak se splača malo potrudit), saj moramo premagati kar 1800 višinskih metrov, prav tako na poti ni nobene vode, ne koče, zato je potrebno imeti vse seboj v nahrbtniku.

Za pot navzgor bomo potrebovali 6 ur, tudi za sestop približno ravno toliko- počitki še niso vključeni. Gre za celodneven izlet, zato bodite na to dobro pripravljeni predvsem pa prosim, da že doma v vaše nahrbtnike pripravite dovolj pijače (na poti ni nobene vode!), hrane, oblačil in pa čelado.

Izlet bo potekal v soboto 15. julija. Zberemo se ob 4.15 v Ljubljani (pred trgovino Merkur v Vižmarjah - končna postaja LPP linije 1 (Vižmarje)). Ali na parkirišču v Vratih ob 5.30.

Obvezna oprema
Gojzarji, nahrbtnik, udobna športna oblačila, kapa, rokavice, rezervno perilo, vrečka za smeti, zadostna količina tekočine (najmanj 2,5L), vetrovka, sončna očala, kaj za pod zob, sončna krema, prva pomoč, čelada (možna je izposoja čelade - v tem primeru se obrnite na vodjo izleta) in veliko dobre volje.

V primeru slabega vremena bo potek izleta prilagojen aktualnim vremenskim razmeram. Vodja izleta si pridržuje pravico do spremembe poti in cilja, prestavitve izleta oz. v najslabšem primeru do odpovedi v kolikor bo smatral, da so razmere na terenu neustrezne oz. (pre)nevarne za varno izpeljan izlet.

Prijave zbiramo izključno preko elektronskega obrazca in sicer najkasneje do četrtka, 13. julija, do 12.00 oz. do zapolnitve prostih mest. Število udeležencev je omejeno na 15, zato pohiti s prijavo.

Prevoz je lasten. Ob prijavi je potrebno navesti ali lahko peljete še koga izmed udeležencev. Stroški prevoza se nato porazdelijo med vse udeležence. Tako bomo poskrbeli za kar se da nizke stroške in kar je še pomembneje ... za nižji ogljični odtis.

Izlet vodi Katarina Kadivec (031 352 254, katarina.kadivec@gmail.com), vodnica Planinske zveze Slovenije.

PS: Če bomo imeli še dovolj energije (v kar sploh ni dvoma), lahko po želji neuradno podaljšamo naš izlet in sicer pri jezeru Jasna, kjer bo potekal kino pod zvezdami. Predvajali bodo »Pr Hostar«, vstopnine pa ni.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino