ponedeljek, 18. januar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

ponedeljek, 23. oktober 2017 ob 11:15, ogledov: 4162

Podaljšane prijave: S študenti v hribe ... med petimi bohinjskimi jezeri!

Objavil(a): Matej Ogorevc
Jezero – Bohinjsko ali bohinjsko? V nedeljo, 22. oktobra 2017, kar oboje. Smešno morda, ampak potrebno si je izmisliti naslov, ki privablja poglede. Upamo, da nam je uspelo. Če nam je, si vzemite čas za spodnje vrstice.
Bohinjska jezera ... na spletu jih ne najdemo. Jih pa zato na bohinjskih planinah in ob poteh na njih. Saj pravimo ... za hecen naslov, si je potrebno kdaj tudi kaj izmisliti. Pa vendar si nismo zmislili čisto vsega. Res jih bomo videli pet in res se nahajajo nad Bohinjem - pa smo jih našli, 5 bohinjskih jezer!

Dovolj flancanja ... Bohinjsko jezero (z veliko začetnico), Črno jezero, Dvojno jezero (ga štejemo za dve) in tisto na Planini pri Jezeru. Vmes pa Komarča, Ruski grob, Štapce, Vogar in Hudičev most. Vse našteto, jezera in zadnje našteto, se nahaja med Savico in Staro Fužino. Pravi opis poti - kratko in jedrnato! Naj ga pa vseeno razširimo s standardnimi dodatki: #gore, #lepapot, #dobradružba, #malicavhribih, #odprtaplaninskakoča, #zaprtaplaninskakoča, #vhribihjezakon, #naizletihjeponavadivelikovečpunckotfantov, ...

Samo še tole ... za celoten krog si bo potrebno vzeti približno 8 ur - čas počitkov še ni vključen. Ker pa so Spodnje bohinjske planine prepredena z raznoraznimi potmi, imamo kar nekaj možnosti za krajšanje, če bi bilo to potrebno. Vseeno gre za pravo (visoko)gorsko turo, zato prosimo, da se temu ustrezno pripravite že doma - topla oblačila, dovolj tople pijače in hrane, ... Na poti se bomo ustavili pri treh planinskih kočah - odprta bo le zadnja, oddaljena uro hoda od doline.

Izlet bo potekal v soboto, 28. oktobra 2017, z zborom ob 6.40 v Ljubljani (pred trgovino Merkur v Vižmarjah - končna postaja LPP linije 1 (Vižmarje)), ob 7.00 v Lescah (Lidl Lesce) oz. ob 8. uri na parkirišču pri slapu Savica v Bohinju.

Obvezna oprema: čelada, gojzarji, nahrbtnik, udobna (toplejša) oblačila, zaščita proti vetru in kakšni deževni kaplji, kapa, rokavice, rezervno perilo, malica in topla pijača (čaj), vrečka za smeti.

V primeru slabega vremena bo potek izleta prilagojen aktualnim vremenskim razmeram. Vodja izleta si pridržuje pravico do spremembe poti in cilja, prestavitve izleta oz. v najslabšem primeru njegovi odpovedi v kolikor bo smatral, da so razmere na terenu neustrezne oz. (pre)nevarne za varno izpeljan izlet.

Prijave samo preko elektronskega obrazca najkasneje do četrtka, 26. oktobra, do 12. ure. Število udeležencev je omejeno na 25, zato pohitite s prijavo.

Prevoz: Izlet je brezplačen, prevoz je lasten. Stroški prevoza se porazdelijo med vse udeležence. Tako bomo poskrbeli za kar se da nizke stroške in kar je še pomembneje ... za nižji ogljični odtis našega planinskega pohajkovanja.

Vodja izleta in informacije
Izlet vodi Matej Ogorevc, vodnik Planinske zveze Slovenije. V primeru vprašanj je dosegljiv na telefonski številki 041 483 924 oz. na elektronskem naslovu mogorevc@gmail.com.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino