petek, 22. januar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sreda, 27. december 2017 ob 15:35, ogledov: 3426

CIPRA išče mlade prostovoljce za delo na projektih nevladne okoljevarstvene organizacije

Objavil(a): Matej Ogorevc
Si star-a med 17 in 30 let? Te zanima kako deluje nevladna okoljevarstvena organizacija? Bi želel-a živeti 12 mesecev v Lihtenštajnu in delati na mladinskih projektih? Meniš, da so Alpe pomembne? Potem je projekt EVS prava stvar zate in ti si to kar iščemo.
Kako deluje?
Evropska prostovoljna služba (EVS - European Voluntery Service) je sodelovanje med dvema organizacijama, kateri sta odgovorni za nabor prostovoljcev na svojih projektih.

Prostovoljci sodelujejo na projektu EVS preko pošiljajoče organizacije, ki se nahaja v državi od koder prihajajo in gostiteljske organizacije, ki jih gosti v času njihove aktivnosti.

Projekt EVS se prične aprila 2018 in traja skupaj 12 mesecev. Kot prostovoljec boš delal-a na področju socialnih inovacij in mednarodnega sodelovanja z osredotočenostjo na sodelovanju pri mladinskih projektih. Ob koncu svoje prostovoljne službe boš prejel-a "Youthpass" certifikat, ki bo opisal tvoj projekt in potrdil tvojo udeležbo.

Poskrbeli bomo za tvojo nastanitev in zavarovanje, pripada pa ti tudi mesečna žepnina za nakup hrane in lastnih potrebščin ter 180 evrov za potovanje v in iz Lihtenštajna.

Tvoj profil
Zanima te trajnostno življenje v Alpah in rad-a delaš na projektih z mladimi. Želeli bi, če že imaš nekaj izkušenj pri projektnem delu, kot naprimer prostovoljstvo v lokalnem društvu. Cenimo, če si v znanju angleščine dovolj dober-a, da je to lahko tvoj delovni jezik. Zelo priporočljivo bi bilo, če znaš govoriti nemško ali bi se jezika želel-a naučiti.

Kako se prijaviš?
Življenjepis z motivacijskim pismom nam do dne 12. februar 2018 pošlji na naslov Michaela.Hogenboom@cipra.org.Kaj je CIPRA?

cipra_logoLjudi in organizacije, ki se zavzemajo za uresničevanje trajnostnega razvoja v Alpah, povezuje CIPRA prek jezikovnih, kulturnih, geografskih in političnih meja že od svoje ustanovitve leta 1952, kot krovna organizacija pa od leta 1975. Njeno članstvo sestavlja več kot sto združenj, organizacij in oseb.

CIPRA si prizadeva, da bi alpska politika imela na mednarodni ravni večjo težo. Pomemben mejnik v tem smislu je leto 1991, ko je bila podpisana Alpska konvencija. CIPRA sodeluje v organih Alpske konvencije kot uradna opazovalka, oblikuje nove zamisli in izhodišča za razpravo o aktualnih vprašanjih ter kritično presoja stališča, strategije in akcijske načrte.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino