petek, 22. januar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sobota, 3. februar 2018 ob 10:00, ogledov: 1962

MSS nagrada za najboljšo diplomsko oz. magistrsko nalogo

Objavil(a): Matej Ogorevc
Mladinski svet Slovenije (MSS) razpisuje MSS nagrado za najboljšo diplomsko oziroma magistrsko nalogo s področja mladih za leto 2017.

Prijavite se lahko vsi mladi, ki ste v letu 2017 magistrirali (kategorija 1) ali diplomirali (kategorija 2) ter ste v svojem delu obravnavali tematiko povezano z mladimiV obeh kategorijah bomo podelili finančno nagrado.

 

Namen razpisa

Na Mladinskem svetu Slovenije se zavedamo, da je v pripravo zaključnih del potrebno vložiti veliko napora, žal pa mnogo kvalitetnih del ostane neopaženih za ciljne javnosti. Z razpisom želimo:

 • spodbuditi mlade, da raziskujejo mladinsko področje ter tako sami podajajo relevantna mnenja, spoznanja in zaključke s področja mladine;
 • spodbujati pedagoške in mladinske delavce, da sodelujejo pri raziskovanju problematike mladih in mlade motivirajo za pripravo nalog s teh področij;
 • na enem mestu (v spletni knjižnici MSS) zbrati relevantno nastajajočo literaturo / raziskave o mladini in tako okrepiti svojo teoretično bazo;
 • v dogovoru z avtorji objaviti njihova dela in spodbuditi mladinske delavce, raziskovalce in druge zainteresirane k uporabi nastalih del s področja mladih pri njihovem udejstvovanju.

Prijavite se lahko vsi, ki:

 • ste v letu 2017 na katerikoli visokošolski instituciji v Sloveniji zagovarjali diplomsko ali magistrsko delo,
 • ste v delu obravnavali katerokoli tematiko s področja mladih in
 • ste bili ob zagovoru dela stari manj kot 30 let.

Prijavite se preko spletne prijavnice, ki je dostopna TUKAJ, najkasneje do petka, 16. februarja 2018. Prijavi je obvezno priložiti izjavo, ki jo najdete na koncu razpisa in jo podpisano ter skenirano naložite v spletno prijavnico. Delo v elektronski obliki shranite s poimenovanjem datoteke priimek_naslovdela.pdf in prav tako naložite v spletno prijavnico ali (v primeru težav z nalaganjem) pošljete na naslov diplomske@mss.si. Podpisano izjavo lahko pošljete tudi na e-naslov ali po navadni pošti na naslov Mladinski svet Slovenije, Dunajska 5, 1000 Ljubljana. V kolikor imate težave s spletno prijavo ali nalaganjem dokumentov, se lahko obrnete na tel. št. 01 425 60 55 ali naslov petra.miklauzic@mss.si.

Način izbire

Kolegij MSS bo oblikoval komisijo, ki bo preučila prispele prijave ter se na podlagi mnenja komisije odločil o izbiri najboljšega dela v dveh kategorijah. Avtorici oz. avtorju bomo podelili:

 • za najboljše magistrsko delo – 400 evrov bruto.
 • za najboljše diplomsko delo – 300 evrov bruto.

Kolegij MSS si ob tem pridržuje pravico, da:

 • iz izbora izloči dela, ki po presoji Kolegija ne ustrezajo razpisnim pogojem;
 • nagrade ne podeli in da
 • podeli več nagrad oz. rangira določeno število najboljših prijav.

Ključni kriteriji za podelitev nagrade bodo aktualnost, uporabnost in pronicljivost diplomskega oz. magistrskega dela. Odločitev Kolegija je dokončna.

 

Predvidoma bomo v začetku aprila 2018 na svečani prireditvi razglasili prejemnici oz. prejemnika nagrade, na katero bomo povabili vse prijavljene in njihove mentorje. Za vsa dela, ki jih bomo prepoznali kot relevantna za področje mladine, bomo avtoricam oz. avtorjem podelili priznanja. Ob tej priložnosti bodo tudi izpostavljena in predstavljena zanimiva spoznanja iz izbranih prijavljenih del. Priznanja bodo prejeli tudi najbolj prizadevni mentorji.

Vsa prijavljena dela želimo objaviti na naši spletni strani v MSS-jevi spletni knjižnici, in sicer z namenom, da bodo bolj dostopna in uporabna za ciljno javnost. Ob tem bomo dosledno spoštovali avtorske pravice prijaviteljev.

Razpis je na voljo TUKAJ.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino