sreda, 12. december 2018
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

torek, 6. marec 2018 ob 12:45, ogledov: 1585

Študentsko pozimi na Krim ali na poznani vrh po nepoznani gazi

Objavil(a): Matej Ogorevc
Zimske temperature smo študenti premagali na izletu na Krim, kjer nas je pričakala debela snežna odeja. Po uspešno zaključenem izpitnem obdobju je bil izlet kot naročen za »odklop in sprostitev v naravi«.
Zimske temperature smo študenti premagali na izletu na Krim, kjer nas je pričakala debela snežna odeja. Po uspešno zaključenem izpitnem obdobju je bil izlet kot naročen za »odklop in sprostitev v naravi«.

V resnici se je začel del izleta že dan prej, v petek, 23. februarja. Takrat smo vsi prijavljeni udeleženci iz svojih omar panično iskali najtoplejša oblačila in najbolj vzdržljive termovke. Sama sem malo zaskrbljeno opazovala vremensko napoved in se spraševala »Kaj mi je res treba it u takem mrazu v hribe?«. Sledila sta (kot vedno) prekratka noč v udobnih posteljah in mrzlo jutro.

mk_pzs_s_studenti_v_hribe_krim_2018_foto_matej_ogorevc__2_

Zjutraj smo se zbrali na Rakitni, kjer smo si najbolj razvajeni pred odhodom avtobusa (bili smo okoljsko odgovorni in smo se peljali z redno linijo primestnega avtobusa) privoščili še kavo in sveže pečene rogljičke. Očitno smo se prijavili precej težavni udeleženci, saj je imel skoraj vsak svojega vodnika. Kmalu smo pričeli z gaženjem v snegu, kjer je strah po premraženosti skopnel kot lanski sneg. Na vrh, na Krim, smo prišli po približno štirih urah hoje. O prelepem razgledu tokrat ne moremo pisati, saj so nas starši učili da lagati ni lepo. Razgleda namreč sploh ni bilo! Megla in mrzel veter sta nas pregnala v toplo kočo, kjer smo preverili kuharske sposobnosti oskrbnikov. Ti so preizkušnjo izvrstno prestali, saj so bili štruklji in štrudelj božanski! Sledila je pot navzdol proti Preserjem s postanki na hribčkih. Imen obeh hribčkov ne poznam, vem pa, da nismo bili na sv. Ani, ki je bila v našem načrtu. Seveda se nismo preveč obremenjevali s spremembo poti, saj smo bili čisto po študentsko brezskrbni. Kmalu smo prišli do avtov, kjer se je zaključila naša pot.

mk_pzs_s_studenti_v_hribe_krim_2018_foto_matjaz_dremelj_30

Vodnikom se zahvaljujemo za še enega izmed super izletov in upamo, da se za vodenje študentskega izleta opogumi še kdo. Saj nismo bili tako težavni, a ne? ;)

Urška Jerenec

Za več fotografskih spominov obiščite naš Facebook profil.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2018

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino