četrtek, 3. december 2020
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

torek, 15. september 2020 ob 07:40, ogledov: 1596

Izdelek meseca - vodnik Julijske Alpe: južni del

Objavil(a): Matej Ogorevc
Med 15. septembrom in 15. oktobrom smo planinski vodnik Julijske Alpe: južni del znižali kar za polovico. Vabljeni v kraljestvo Krnskih in Bohinjsko - tolminskih gora..
Vodnik Julijske Alpe: Južni del bralcu predstavi vse markirane planinske poti ter večino ostalih poti in stezic na območju med Jelovico in Polovnikom. Med njima se k nebu dvigujejo sredogorski vrhovi Ratitovca in Soriške planine, travnat in dolg greben Bohinjsko - tolminskih gora ter razčlenjena Krnska skupina. Z izjemo Jelovice in Polovnika, tod kraljujejo strme trave, ruševnata prostranstva in kraški podi. Na človeško neumnost in krvavo zgodovino pa nas opominjajo številni pomniki Soške fronte, Rupnikove linije in Alpskega zidu, ki sedaj predstavljajo le še zanimivo popestritev planinskih izletov, tur in pohodov.

pz_pzs_julijske_alpe_juzni_del_predlist

Vodnik prekaljenega pisca Andraža Poljanca enako vestno in sistematično opisuje markirane planinske poti kot tudi še številčnejše neoznačene poti. Za vnete raziskovalce pa je pripravil tudi nekaj zahtevnejših sladkorčkov.

Vodnike odlikuje enciklopedična sistematičnost, opisom dolin in izhodišč sledi poglavje o kočah in zavetiščih, najpomembnejši del pa so seveda opisi vseh vrhov in poti nanje. Pregledna in nazorna zasnova izpostavlja najpomembnejše podatke, dodane so GPS-koordinate vseh pomembnih točk in ilustrativne fotografije, ki pomagajo pri načrtovanju doma ali orientiranju v naravi.


CENA: V času od 15. septembra do 15. oktobra je vodnik Julijske Alpe: Južni del na voljo po znižani ceni s 50-odstotnim popustom, in sicer po ceni 14,95 €* (redna cena 29,90 €). 
*DDV je obračunan v ceni. Stroške poštnine plača naročnik.


Informacije in naročila:
 

planinska_zalozba_modra_stevilka

logo_planinska_zalozba

baner_spletna_trgovina_186x130

znak_spm_bela

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino