sreda, 27. januar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

torek, 10. julij 2018 ob 13:00, ogledov: 4878

Julijske Alpe v treh planinskih vodnikih

Objavil(a): Matej Ogorevc
Planinska zveza Slovenije pripravlja serijo enciklopedičnih vodnikov po Julijskih Alpah, v kateri so od predvidenih štirih zvezkov trije že izšli. Dela predstavljajo težko pričakovano in modernemu uporabniku prilagojeno prenovo legendarnega vodnika Julijske Alpe Tineta Miheliča. Vodniki so napisali tako za planince, ki delajo prve korake v gorski svet, kot za najbolj izkušene stezosledce in ljubitelje brezpotij ter normalnih pristopov na osamljene vrhove. Vse napisano po akcijski ceni 21,90 € za posamezni zvezek!
Pripravljamo serijo vodnikov po Julijskih Alpah, v kateri so že izšli vodniki Julijske Alpe: južni delJulijske Alpe: skupini Mangarta in Jalovca in Zahodne Julijske Alpe. Izdana dela sistematično popišejo vse od najenostavnejših markiranih planinskih poti do zahtevnih brezpotij in celo lažjih plezalnih smeri. O celotnih Julijskih Alpah pa se lahko podučite ali se zanje navdušite v dodatnem uvodnem delu, ki je brezplačno dostopen na spletni strani julijci.pzs.si.

Vsa dela predstavljajo težko pričakovano in modernemu uporabniku prilagojeno prenovo legendarnega vodnika Julijske Alpe Tineta Miheliča. Pisci vodnikov, izkušeni entuziasti, so vse opise preverili z lastnimi nogami in jih napisali tako za planince, ki delajo prve korake v gorski svet, kot za najbolj izkušene stezosledce in ljubitelje brezpotij ter normalnih pristopov na osamljene vrhove.

julijske_alpe_drab Planinski vodnik Julijske Alpe: Skupini Mangarta in Jalovca ( - 27 %; akcijska cena 21,83 €), ki se osredotoča na severozahodni del Vzhodnih Julijskih Alp z nekaj najbolj znanimi slovenskimi vrhovi. Med njimi se skrivajo nekateri najbolj cenjeni kotički iskalcev gorske samote. Glavna junaka sta seveda najvišja Mangart in Jalovec, družbo pa jima delajo razgledne Mojstrovke, grebeni Bavškega Grintavca in skalnate Ponce. Pa v zaraščeno divjino pozabljeni Predelski Vršiči, remšendolske gore, skupina Ciprnika, samotni Pelci, Pihavci in skrivnostne strmine Loške stene.
pz_pzs_julijske_alpe_juzni_del_naslovnica Planinski vodnik Julijske Alpe: Južni del ( - 27 %; akcijska cena 21,83 €) bralcu predstavi južni rob Julijskih Alp. V enem delu je avtor zbral in predstavil vse markirane planinske poti ter večino ostalih poti in stezic na območju med Jelovico in Polovnikom. Vmes se spoznamo še s sredogorskimi vrhovi Ratitovca, Soriške planine, predstavljen je dolg greben Spodnjih Bohinjskih gora oz. Peči ter razčlenjena Krnska skupina.
julijske_alpe_zahodne_ja_naslovnica Planinski vodnik Zahodne Julijske Alpe ( - 27 %; akcijska cena 21,83 €) prinaša opise mikavnega, pretežno italijanskega dela, zahodnega Julijcev. Poleg dobro obiskanih vrhov v skupinah Kanina, Viša in Montaža združuje opise manj znanih in so zato še toliko bolj mamljivih ciljev: razdrapane Naborjetske gore nad divjo dolino Dunje, skriti vrhovi nad Rezijo, samozavestni greben Muzcev, dolgi greben Stola in Karmana, pa od ljudi in boga pozabljeni vrhovi zahodno od Strme peči. Tako natančnega vodnika zanje ni niti v italijanščini!

Akcijska ponudba traja od 10. do 31. julija 2018 - samo v Planinski trgovini PZS ter v spletni planinski trgovini!Več o možnostih nakupa, naročila ter dostavi na telefonski številki (01) 43 45 684 (v času uradnih ur), elektronskem naslovu trgovina@pzs.si, spletni strani pzs.si/trgovina, še rajši pa z obiskom Planinske trgovine PZS. Vodnike lahko po enaki (znižani) ceni kupite tudi v Slovenskem planinskem muzeju.

Člani društev in klubov, članov PZS, s plačano članarino za leto 2018 imajo pri nakupu edicij, ki jih je izdala PZS 20 % popust, strokovni kadri PZS pa 25 % popust (velja za izdelke z redno ceno).
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino