petek, 5. marec 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

petek, 4. januar 2019 ob 20:00, ogledov: 1142

Javna objava osnutkov novih pravilnikov za planinska orientacijska tekmovanja

Objavil(a): Tina Arh
Na temo izboljšanja tekmovanj v planinski orientaciji smo imeli v letih 2017 in 2018 okrogli mizi na Zboru mladinskih odsekov, na katerih smo odprli možnosti za spremembo pravilnikov in skupaj z udeleženci oblikovali predloge za popravke sistema tekmovanj. Na podlagi sklepov smo v Strokovnem odboru za orientacijo pripravili predlog novega pravilnika POT in pravilnika lige.
V spodnjih dokumentih najdete osnutka novih pravilnikov. Z vijolično barvo so označene pomembnejše vsebinske spremembe pravilnikov, z modro barvo pa spremembe, ki so bolj tehnične narave oziroma definirajo nekaj, kar se je v praksi upoštevalo že do zdaj.

V spodnjem dokumentu najdete kratko obrazložitev nekaterih sprememb:

Za podrobnejše branje in povzetke debat o posameznih temah si lahko ogledate:

V odboru bomo veseli utemeljenih kritik, pripomb in dodatnih predlogov, ki se tičejo prenove pravilnika. Za pošiljanje le-teh imate dve možnosti:
  • Če želite mnenje poslati samo odboru, nam pišite na planinska.orientacija@gmail.com.
  • Če želite o pravilniku debatirati z ostalimi navdušenci nad planinsko orientacijo, se pridružite 71 članom spletne skupine Planinska orientacija (navodila najdete tukaj). Nato na naslov planinska-orientacija@googlegroups.com pošljite e-mail s svojimi komentarji, ki ga bodo dobili vsi člani omenjene skupine in nanj odgovarjali. Pozor: ko odgovarjate na mail v spletni skupini, morate v Gmailu uporabiti opcijo 'Odgovori vsem' in ne 'Odgovori', sicer boste odpisali le originalnemu pošiljatelju, ne pa celotni skupini! Pred pošiljanjem odgovora preverite, da je naslov spletne skupine v polju s prejemniki. Prosimo le, da na ta način pošiljate utemeljena mnenja in argumente ter ostalim uporabnikom ne smetite elektronske pošte z nepotrebnimi e-maili.

Pripombe zbiramo do 4. marca 2019. Po tem datumu bomo po potrebi pravilnika popravili, še v marcu pa ju bo nato potrdil Izvršni odbor MK PZS. Pravilnik planinske orientacijske lige bo začel veljati 1. 4. 2019 in se ga bo tako upoštevalo že pri uvrščanju ekip na SPOT 2019. Pravilnik planinskih orientacijskih tekmovanj bo začel veljati 1. 9. 2019, torej bomo po njem prvič tekmovali v sezoni 2019/2020.

Tina Arh,
vodja Strokovnega odbora za orientacijo
MK PZS
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino