petek, 16. april 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

nedelja, 24. februar 2019 ob 12:00, ogledov: 1492

Vabilo na študentski izlet: Ugriznima u kalina - na Hleviško planino

Objavil(a): Ana Suhadolnik
Na nekoliko poraščen, a kljub vsemu razgleden vrh, nas pripelje več označenih in neoznačenih poti. Začetek vseh pa je v Idriji, najstarejšem slovenskem rudarskem mestu, katerega bogata dediščina rudarjenja je bila leta 2012 vpisana na UNESCOV seznam svetovne dediščine.

Prav ste ugotovili, tudi naše izhodišče bo v Idriji, za vzpon na vrh bomo izbrali pot čez vrh Struga. Zakaj prav to? Oznake nas namreč vodijo mimo največjega lesenega vodnega kolesa v Evropi (Kamšt), ob vodnem kanalu (Rake) po katerem priteka voda, ki je to kolo poganjala do Divjega jezera, ki si ga bomo tudi ogledali. Do tu grizenja kolen še ne bo, tudi kasneje pa strmina ne bo prehuda. Okoli dve uri bomo hodili po idrijskih gozdovih preden se nam bo z vrha Hleviške planine (908 m) odprl pogled na hribovja in gore zahodne Slovenije. Daljši postanek si bomo privoščili nekaj metrov nižje pri Koči na Hleviški planini, kjer si boste lahko privoščili tudi katero izmed idrijskih kulinaričnih specialitet (Idrijski žlikrofi). Po okrepčilu bomo po uri hoje ponovno v Idriji.

Zberemo se v soboto, 9. marca 2019, na parkirišču na Dolgem mostu ob 7.45 ali na parkirišču pred trgovino Tuš v Idriji, ob 9 uri (v prvem semaforiziranem križišču po tabli, ki označuje začetek mesta Idrija, zavijete levo). Povratek v Ljubljano okoli 17.00 ure.

Obvezna oprema (primerna vremenu in letnemu času): pohodni čevlji (gojzarji), nahrbtnik, pohodne palice, gamaše, udobna športna oblačila, kapa, rokavice, rezervno perilo, vetrovka, vrečka za smeti, hrana in pijača (koča bo odprta zato kakšen evro ne bo odveč).

Prijave zbiramo izključno preko elektronskega obrazca: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSc4Rz3n-ykY2RDqV…/viewform… in sicer najkasneje do četrtka, 7. marca, do 19.00 oz. do zapolnitve prostih mest. Število udeležencev je omejeno na 40, zato pohiti s prijavo.

Izlet je brezplačen. Prevoz je lasten. Ob prijavi je potrebno navesti ali lahko peljete še koga izmed udeležencev. Stroški prevoza se nato porazdelijo med vse udeležence.

V primeru slabega vremena bo potek izleta prilagojen aktualnim vremenskim razmeram. Vodja izleta si pridržuje pravico do spremembe poti in cilja, prestavitve izleta oz. v najslabšem primeru do odpovedi v kolikor bo smatral, da so razmere na terenu neustrezne oz. (pre)nevarne za varno izpeljan izlet.

Vodja izleta sta Katarina in Andrej Bončina, vodnika Planinske zveze Slovenije.

V primeru vprašanj lahko pišete na katarina.boncina@gmail.com ali pokličete na telefon 031 464 008.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino